Køb billet online & spar
3.-10. klasse

Online undervisning: Blæksprutter indtager skolen

Alt det du kender fra vores sanselige dissektionsforløb med de magiske blæksprutter, men med en online forlængelse, som trækker armene helt ud i klasseværelset! Velkommen til vores online undervisningsforløb: Blæksprutter indtager skolen!

Når I alligevel er herude til undervisning, hvorfor så ikke oplære jeres helt egne blæksprutte-eksperter og sætte deres viden i spil for yngre klasser eller parallelklasser når de, udstyret med 10-armede blæksprutter og en LIVE-forbindelse direkte til Kattegatcentret, bliver klar til en anderledes og lærerig undervisning hjemme på skolen.

En pakkeløsning:

Når vi har undervist og oplært jeres klasse i Kattegatcentret, bliver I udstyret med både blæksprutter og genkendeligt materiale til selv at kunne gennemføre en dissektion hjemme på skolen, nøjagtigt som vi gjorde det til undervisningen i Kattegatcentret. Forskellen er blot, at det nu er eleverne, som skal lære fra sig! Inden vi når så langt, skal vi sammen have aftalt, hvornår vi tænder skærmen og mødes igen i det virtuelle laboratorium.

Grafik_blæksprutter_indtager_skolen


Hvorfor?

  • Båndet mellem skolen og det eksterne læringsmiljø forstærkes: I tager jeres erfaringer med hjem på skolen, hvor andre børn kan få glæde af jeres ny-klækkede blæksprutte-eksperters ekspertise. Det giver sammenhæng mellem skole og aktiviteterne, som foregår i Kattegatcentret
  • Elev-til-elev læring: Elever, der underviser elever, giver et andet læringsudbytte. Elevernes behov for at mentalisere og forstå, hvilke udfordringer deres kommende ”elever” står overfor, skærper motivationen og giver behov for en dybere forståelse af emnet
  • Spar transporten: Her får I dobbelt så meget undervisning, og sparer samtidig transporten for den klasse, som i stedet får en spændende og sanselig oplevelse hjemme på skolen

Man lærer bedst af at lære fra sig:

Gennem flere projekter i Kattegatcentret har vi oparbejdet en stor erfaring med at lade elever lære fra sig. Vi oplever hvordan eleverne tager opgaven på sig og kommer et spadestik dybere i det faglige. Det kommer ind under huden. I dette forløb har eleverne været i Kattegatcentret og har dissekeret blæksprutter én gang før og ved hjælp af et undersøgelsesark, er de nu i stand til at gennemgå den samme dissektion sammen med en ny klasse.

Det praktiske arbejde har eleverne styr på, men hvor sidder blæksækken? Og hvordan var det nu lige at … Kattegatcentrets egne haveksperter vil være klar til at besvare alle de faglige spørgsmål, der måtte opstå via en direkte online forbindelse, og eleverne vil være vores forlængede arme i klasselokalet.

Pris:

Prisen for dette tillægsforløb er 1000 kr., og købes sammen med forløbet Blæksprutter – det klogeste bløddyr, som koster 65. kr. pr. elev/lærer. Læs mere om forløbet her


Forløbets materialer og opbygning:

I Kattegatcentret modtager I en pose med blæksprutter samt et undersøgelsesark, som også kan printes her.  I samarbejde med jeres underviser i Kattegatcentret, aftaler I et tidspunkt for, hvornår I skal dissekere blæksprutter hjemme på skolen. Måske har I allerede gjort dette inden, I besøgte Kattegatcentret.

Før blæksprutterne indtager skolen for alvor, vil det være en god idé at sætte sig ind i det tekniske, som kræves for at kunne afholde et online undervisningsforløb over Teams. Til dette har vi lavet en lille video til jer, som kan ses nedenfor.

Opstår der uddybende spørgsmål til undervisningens forløb, er I altid velkomne til at kontakte os. Undervisningen på skolen tilrettelægges, så det passer ind i jeres skema. Vi anbefaler, at I introducerer forløbet til eleverne inden selve dagen, så de har styr på, hvad der skal ske. På dagen kan vi således starte hurtigt op og sammen foretage dissektionen.

Forløbet i grove træk:

  • Halløj i klasseværelset og test af lyd
  • Kort indflyvning til blæksprutten – det klogeste bløddyr
  • Blækspruttedissektion med udgangspunkt i undersøgelsesarket
  • Opfølgende spørgsmål
  • Farvel og forhåbentligt gensyn


Hvis alt teknik svigter:

Forsvinder forbindelsen og viser det sig helt umuligt at genetablere denne, fortsætter I blot undervisningen med udgangspunkt i undersøgelsesarket.

Vi ses i klasselokalet!

Læs om priser og praktisk information

Find undervisningsmaterialer her

Book undervisning

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her