Køb billet online & spar
Undervisningsforløb i Kattegatcentrets Skoletjeneste: Det alsidige algeliv.
Ungdomsuddannelser

Undervisningsforløb: Det alsidige algeliv

Tang er fremtidens bæredygtige ressource. I vores undervisningsemne om alger for ungdomsuddannelser dykker eleverne ned i tangs store potentiale og stiller skarpt på tangarternes alsidige livscyklusser.

I vores undervisningsforløb "Det alsidige algeliv" gennemgås tangs biologi samt dets potentiale på teknologiske og miljøbeskyttende områder med fokus på tangarternes forunderlige livscyklusser. Forløbet sætter desuden tangproduktion i forbindelse med FN´s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Praktisk får eleverne muligheden for selv at undersøge tangarters fertile væv under mikroskop. Der påbegyndes endvidere et vækstforsøg med søsalat underlagt forskellige forhold, som kan bringes med tilbage til ungdomsuddannelsen Efter en uge evalueres forsøget og potentialet i søsalat som bæredygtig ressource og miljøbeskyttende faktor diskuteres. Forsøget kan endvidere benyttes til en rapport.

Kernestof: Økologi, bæredygtighed og miljøbeskyttelse. Forløbet kan endvidere benyttes som perspektivering til fysiologi og menneskers forplantning.

Faglige mål:

  • Anvende fagbegreber, fagsprog, relevante repræsentationer og modeller til beskrivelse og forklaring af iagttagelse og enkle biologiske problemstillinger.
  • Udføre enkle undersøgelser og efterfølgende analysere og diskutere data med inddragelse af faglig viden, fejlkilder og usikkerhed.

Læs om priser og praktisk information

Find undervisningsmaterialer her

Book undervisning

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her