Med dette undervisningsforløb vil vi lære børn, hvor vigtigt det er at spise fisk, herunder hvad de fede omega 3 fedtsyrer og D-vitaminen gør for kroppen og hvordan vi fisker bæredygtigt med forskellige fangstmetoder.
Eleverne får i et dialogbaseret oplæg kendskab til forskellige fiskearter – både de magre og fede fisk såsom rødspætter, sej, laks og makrel. Fiskenes anatomi og fysiologi, hvor de lever, spiser m.m.
Eleverne skal også selv lave mad i form af smagsprøver af en fed fisk, som de selv skal grille. Hertil snakker vi om, hvor meget fisk det anbefales, at man spiser om ugen, og hvilke opskrifter man bruge. (Fisken kan variere efter årstiden).
Vi slutter selvfølelig af med at spise elevernes fisk.
Formål
Til 'FiSK på den fede måde' lærer eleverne om...
- Fisk som vigtig ernæringskilde
- Fisk opbygning og overordnet artskendskab
- Fiskeri og fangstmetoder
- Madlavning med fisk