Køb billet online & spar
7.-10. klasse

Haven i havet – et fællesfagligt naturfagsforløb

Haven i havet er et skoleforløb, der er målrettet udskolingen og den fællesfaglige naturfagsprøve. Forløbet er bygget op omkring et besøg i Kattegatcentrets maritime nyttehave, men vi anbefaler, at man arbejder videre med emnet efterfølgende i en elevstyret projektperiode eller ved én eller flere lærestyrede lektioner. Booker man forløbet, modtager læreren baggrundsviden samt ideer til det videre arbejde.

Forløbets tema er regenerativ fødevareproduktion i havet. Eleverne bliver havbønder for en dag og stifter bekendtskab med arbejdet i en havhave, hvor der dyrkes blåmuslinger, østers og tang. Under besøget skal eleverne undersøge, hvordan en havhave kan producere sund mad til mennesker uden at sætte et negativt aftryk på planeten.


Med naturvidenskabelige metoder arbejder eleverne med at forstå afgrøderne og det miljø, de vokser i, og får dermed indsigt i en bæredygtig fødevareproduktion, der kan bidrage positivt til løsningen på tre af tidens store kriser; fødevarekrisen, biodiversitetskrisen og klimakrisen.

Der undervises i “Haven i havet” 10 steder i landet, så eleverne bliver en del af en landsdækkende bevægelse af havbønder, der er bannerførere for den blå-grønne omstilling af vores fødevaresystem.

TILMELD DIN KLASSE

Kunne du tænke dig at høre nærmere om forløbet eller jeres deltagelse, så udfyld en bookingforespørgsel  her - book undervisning - eller kontakt vores skoletjeneste på telefon: 5213 7232.

PRIS

Prisen for dette forløb er 1500 kr, samt 65 kr. pr. elev/lærer.

FAG

Biologi, geografi, fysik/kemi.

EMNER

Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget, regenerativ havdyrkning, muslinger, abiotiske faktorer.


Naturfaglige kompetencer

Undervisningen indkapsler alle fire kompetenceområder - undersøgelse, modellering, perspektivering og kommunikation - og dykker især ned i færdigheds- og vidensområderne ”Økosystemer” og ”Anvendelse af naturgrundlaget”. I undersøgelsens afsluttende fase er der yderligere fokus på elevernes formidlingsevner samt ordkendskab og argumentationskundskaber, når resultater diskuteres og perspektiveres i plenum.

Find undervisningsmaterialer her

Book undervisning

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her