Køb billet online & spar
Hvirvler eller ej – blæksprutter og tærber
Beskrivelse

Hvirvler eller ej – blæksprutter og tærber

Beskrivelse


En tiarmet blæksprutte fra det sydlige Atlanterhav og en tærbe. Den ene tilhører cephalopoderne og den anden er noget så sjældent som en dansk bruskfisk, der ikke er truet. Ved første øjekast har de ikke ret meget tilfælles, og der er også langt flere forskelle på de to dyr, end der er ligheder. Men når vi går i dybden med dyrenes tilpasninger og fysiologi, er der faktisk flere ligheder at finde. Evolutionsmæssigt er det to af kæmperne. Den ene har aner, der går 500 millioner år tilbage og den anden ca. 400 millioner år. Eleverne dissekerer to og to først en blæksprutte og dernæst en tærbe. Vi skifter ml. praksis og teori for at højne elevernes udbytte af undervisningen.


Formål:


  • Om morfologiske forskelle og evolutionære løsninger
  • Om dyrenes fysiologiske funktioner (Generelle organsystemer, åndedrætssystem, blodkredsløb, muskler, nervesystem m.m.)
  • Om tilpasninger til levevis og levested (økologi)
  • Invertebrater vs. vertebrater
  • Om dissektion som naturvidenskabelig disciplin

BOOK DIN UNDERVISNING HER

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her