Køb entrébillet online – og spar 10%
Lær mere om iltsvind på havbunden i Kattegatcentret
Gymnasieklasser

Mg/l, °C og ‰ – dataindsamling i felten

Hvert år rammes danske havområder af iltsvind - hyppigst om sommeren og i de kystnære områder. Når et område er hårdt ramt af iltsvind, dør dyrene. Vi tager på en ekskursion til færgelejet på en times tid, hvor eleverne selv udfører en saltprofil og en iltprofil på ca. 10 m. dybde samt et par andre relevante øvelser. Eleverne deles i mindre grupper, så de prøver alle øvelserne.

I skolelaboratoriet får eleverne et oplæg om de forhold, der spiller ind på vandets indhold af ilt og dyrenes og bakteriernes stofomsætning. Emnet er praktisk baseret og viser konkrete eksempler på sammenhænge og årsager i havets miljø og økologi. Men det er en fordel, hvis eleverne kender til både kvælstof- og fosforkredsløbet inden undervisningen. Som lærer får du profiler med hjem fra Aarhus bugten og Chile.

Formål


Til 'Mg/l, °C og ‰ – dataindsamling i felten' lærer eleverne blandt andet ...

  • Om de forskellige forhold der spiller ind på iltsvind
  • Om iltsvind primært ved bunden, men også oppe i vandet som fx ved Chiles kyster
  • Måling af ilt- og saltprofiler
  • Om stofomsætning i havbunden i Danmark

Læs om priser og praktisk information

Find undervisningsmaterialer her

Book undervisning
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2019
Hovedsponsor:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her