Kattegatcentret forsker i alger (tang) som fremtidens nye naturressource.
AlgeCenter Danmark

Der er potentiale i alger

Kattegatcentret har sammen med Aarhus Universitet og Teknologisk Institut lavet AlgeCenter Danmark, som er et forsknings-, innovations- og formidlingssamarbejde.

AlgeCenter Danmark omfatter et særligt anlæg ved siden af Kattegatcentret på Grenaa havn, hvor der dyrkes forskellige arter af makroalger - i daglig tale også kaldet tang. Anlægget er det første af sin slags i Danmark og er udgangspunkt for en lang række forsknings-, formidlings- og udviklingsprojekter.

Læs mere om alger

Alger - fremtidens naturressouce

Projekterne i AlgeCenter Danmark har fokus på at udvikle og forske i metoder til at anvende tang til fx sundt og nærende dyrefoder, bæredygtig energi, en ny gourmetgrøntsag og som gødning i økologisk landbrug. Alt sammen på grundlag af tang dyrket i danske farvande.

Der forskes også i at anvende dyrkning af tang som et middel til at genindvinde næringsstoffer fra havmiljøet. Dermed får vi et renere havmiljø og samtidig en biomasseressource, som kan bruges til mange forskellige formål.

Sammen med partnerne i AlgeCenter Danmark afholder Kattegatcentret Forskningens Døgn og Nordic Seaweed Conference.

Læs mere om Forskningens Døgn

Læs mere om Nordic Seaweed Conference

Kontakt leder for forskning, Lone Thybo Mouritsen, hvis du vil vide mere om AlgeCenter Danmark.

Hent vores informationsmateriale om AlgeCenter Danmark


Plakat inkl. lækre opskrifter med tang

Hent folder (engelsk)

Følg AlgeCenter Danmark på Twitter

Besøg AlgeCenter Danmarks hjemmeside


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2018
Hovedsponsor:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her