Den atlantiske dolkhale (Limulus polyphemus) har nærmest ikke ændret udseende i over 400 millioner år! Den lever langs den amerikanske østkyst – fra det nordlige USA til den mexicanske Golf.
Læs mere om den atlantiske dolkhale her
Derfor skal du hjælpe
Selvom dolkhalen i øjeblikket ikke er direkte truet, er bestanden siden 1970’erne mange steder gået markant tilbage. Førhen blev de i stort antal brugt til hønsefoder og gødning, i dag bruges dolkhalerne primært som lokkemad i specifikke fiskerier. Forurening og ødelæggelse af levesteder giver grund til at være bekymret for deres videre fremtid, og derfor kategoriseres arten af IUCN som ’nær truet’.

Dét går din donation til
Din donation går til arbejdet med at avle på atlantisk dolkhale i Kattegatcentret. Vi anvender reagensglasbefrugtning, og det tager ca. én måned for æggene at klække, afhængig af temperatur. Dolkhaler vokser ekstremt langsomt og bliver først kønsmoden i ni-årsalderen. I mellemtiden skal de skifte skal (ydre skelet) op til 17 gange, mens de vokser.
Formålet med vores avlsprogram er at gøre os selvforsynende med dyr, så vi skåner naturen mest muligt. Med din donation støtter du også Kattegatcentrets arbejde med at formidle viden om havets fantastiske dyr, og hvorfor det er så vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan, for at beskytte dem.