Køb billet online & spar
Forskning i Kattegatcentret.
Forskning

Vi er bidt af at blive klogere

Kattegatcentret deltager i forskning inden for en række forskellige fagområder. Vi samarbejder med forskere og studerende, som laver undersøgelser på vores dyr og bruger vores faciliteter. Vi har fx været med i forskningsprojekter, om så forskellige emner som dolkhalers valg af mage, bakterier i hajers skind, fødesøgning hos sømrokker og svømmeevne hos sandart.


Sammen med Aarhus Universitet og Teknologisk Institut har Kattegatcentret startet forsknings-, innovations- og formidlingsfællesskabet AlgeCenter Danmark. I AlgeCenter Danmark forskes der blandt andet i, hvad man kan bruge tang (makroalger) til, og hvordan man kan dyrke tang både i kar på land og til havs.


Læs mere om AlgeCenter Danmark her


Vil du forske med os?

Hvis du er forsker eller studerende og mener, at du kan have gavn af at arbejde sammen med Kattegatcentret om din forskning eller dit projekt, er du meget velkommen til at kontakte os. Du kan skrive til kurator Rune Kristiansen eller leder for forskning Lone Thybo Mouritsen.


Du er også meget velkommen til at kontakte os, hvis du synes, vi skal formidle om din forskning i Kattegatcentret. Vi er altid på jagt efter de allerbedste historier og den nyeste viden, som vi kan fortælle vores mange gæster om. Kontakt leder for udstilling og formidling, Karsten Bjerrum Nielsen, hvis du gerne vil lave et formidlingssamarbejde.


Du kan også samarbejde med Kattegatcentret, hvis du fx er forsker eller studerende i formidling, oplevelsesøkonomi eller marketing. Kontakt Karsten Bjerrum Nielsen, hvis du har en god idé til et samarbejde.

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2023
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her