Blæretang er den mest udbredte brunalger og kan anvendes i mad
Blæretang

Lav blærede chips af mig!

Blæretang er den mest udbredte brunalge


Du ser den overalt ved alle Danmarks kyster. Blæretang (Fucus vesicolosus) er én af vores mest udbredte brunalger, og den vokser helst på lavt vand på op til fem meters dybde. Som navnet siger, er farven brun, mens overfladen er læderagtig. Bladene bliver 20-80 cm lange.

En blæret dille


I modsætning til planter har blæretangen ingen rod. Den er meget let at genkende på sine små flydeblærer, som – ja, netop holder den flydende i vandoverfladen, så bladene kan få sollys. Men én ting er at genkende den i naturen, en anden er at tage den med hjem til snolderbordet foran Disney Sjov. Men det er netop, hvad du kan! Blæretang kan nemlig blive til lækre chips, men husk at vaske og tørre den godt, inden du smider den i frituren – ellers sprøjter den helt vildt!

Mad med tang


Tangen kan også bruges i salat, pesto, suppe og brød, og du får masser af jod, mineraler og sporstoffer, hvis du er med på den blærede dille.

Se flere opskrifter på blærede retter med tang her

Kattegatcentret er partner i AlgeCenter Danmark, der forsker i alger som fremtidens ressource.

Vil du læse mere om alger og AlgeCenter Danmark så klik her


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2018
Hovedsponsor:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her