Køb billet online & spar
Carrageenan tang i madretter
Carrageen-tang

Carrageen-tang: Ska’ jeg børste dine tænder?

Carrageenan tang som fortykningsmiddel og stabilisator

Du bliver nok lidt overrasket, når du hører, hvor ofte du faktisk sætter tænderne i havet uden at vide det. Carrageenan udvindes nemlig af rødalger, som carrageen-tang på billedet (Chondrus chrispus), og anvendes som fortykningsmiddel og stabilisator i alt fra kakaomælk, budding, is og marmelade til kødprodukter, maling, creme, shampoo og tandpasta! Stoffet er et kulhydrat, som simpelthen sikrer, at produkterne bliver dejligt cremede og ikke danner bundfald.

Carrageenan tang i madretter

Carrageenan har sit helt eget E-nummer, nemlig E-407. Men selvom du måske har hørt, at man skal holde sig fra at få for mange e-numre, så har netop carrageenan været brugt i hundredevis af år i Irland – særligt i buddinger. Det er nemlig udvundet af den rødalge, som kaldes ’irsk mos’, og navnet stammer da også fra den irske havneby Carragheen. Carrageenan må sågar bruges i økologiske produkter, og selv vegetarer kan være med, da stoffet er et vegetabilsk alternativ til gelatine, som jo er lavet af dyrehud og knogler … Så er det alligevel lidt mere lækkert at sige haps til havet!

Sådan plukker du din egen tang i Danmark

Find opskrifter på blærede alge-retter her

Kattegatcentret er partner i AlgeCenter Danmark, der forsker i alger som fremtidens ressource.


Vil du læse mere om alger og AlgeCenter Danmark så klik her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her