Køb billet online & spar
Et van(d)vittigt godt spørgsmål

Drikker fisk vand?

Drikker fisk vand?

Det er et van(d)vittigt godt spørgsmål, der deler vandene, for det kommer an på, om fisken lever i saltvand eller i ferskvand – og om det er en benfisk eller bruskfisk.

Saltvandsfisk drikker havvand

Saltvandsfisk indeholder mindre salt end det omgivende havvand. Derfor er de konstant i fare for at dehydrere, da havvandet suger vandet ud af fisken. Derfor drikker saltvandsfisk havvand, så de ikke dehydrerer.

MicrosoftTeams-image (2)

Ferskvandsfisk er tissetrængende

Modsat er problemet hos ferskvandsfisk. De indeholder mere salt end det omgivende, ferske vand. Derfor suges vand konstant ind i fisken, og de tisser hele tiden det overskydende vand ud, for ikke at svulme op.


MicrosoftTeams-image (1)


Sagen er en helt anden for hajer og rokker

Men det er kun svaret for benfisk, for sagen er en helt anden for bruskfisk. Hajer og rokker er bruskfisk og indeholder store mængder urinstof, der er en smule mere ”vandsugende” end saltvand. Derfor er det ikke nødvendigt for hajer og rokker at drikke vand ligesom andre saltvandsfisk.

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her