Køb billet online & spar
Storbuget søhest (Hippocampus abdominalis) i Kattegatcentret.
Storbuget søhest

Storbuget søhest: Det er da meget ridderligt at udruge æg

Den storbugede søhest (Hippocampus abdominalis) lever i det tempererede vand omkring det sydlige Australien, New Zealand og Tasmanien. Den er den største af alle søhestearter og kan blive op til 35 cm lang.

Søhestehannen er en rigtig gentleman. Hunnen overfører nemlig blot sine æg til hans rugepose på maven, og så sørger han for befrugtning og udrugning. Ikke underligt, at hunnen holder fast i ham! Hr. og fru Søhest bliver normalt også sammen hele livet.

Voldsom fødsel for hannen

Efter cirka 30 dages ”graviditet” går hannen i fødsel, og det kan være en ret så voldsom affære. Fødslen kan tage flere timer hvor hannen vrider og vender sig i vandet. Når de små unger endelig bliver født, er de til gengæld fikse og færdige miniatureudgaver af de voksne og klar til at klare sig selv.

På grund af overfiskeri og ødelæggelse af deres leveområder er mange søhestearter truet. En af de største trusler er den ukontrollerede fangst til den traditionelle kinesiske medicin. Her tror man blandt andet på, at søheste er godt mod både astma og impotens! Op mod 20 millioner søheste fanges årligt til dette overtroiske formål.

Hjælp os med at beskytte søhestene

For at mindske indsamlingen fra naturen, opdrætter vi i Kattegatcentret selv søheste og leverer også til andre akvarier i Danmark og Europa.

Vil du støtte vores vigtige avlsarbejde, så klik her

Fakta om storbuget søhest

Størrelse:

35 cm

Storbuget søhest kan blive op til 35 cm lang.

Føde:

Dyreplankton (zooplankton) - små krebsdyr som vandlopper.Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her