Hør forskerne fortælle om livet på de store dybder når Kattegatcentret og Norddjurs Folkeuniversitet inviterer på skibsbesøg, sandwich og spændende foredrag torsdag den 23. oktober.
13.10.2014

Foredrag: Er der liv i dybhavet?

Dybhav med fantastiske og særprægede skabninger findes ikke kun i fjerne egne af verdenshavene. Der findes nemlig også dybhav i Danmark, nærmere bestemt i Skagerrak, hvor evigt mørke og sparsomme føderessourcer på 700 meters dybde danner grundlag for et helt særligt dyreliv.

Dette dybhav var destinationen, da en gruppe forskere og studerende fra Bioscience på Aarhus Universitet tog på togt i august 2014 med universitetets nye forskningsskib, Aurora. Formålet var blandt andet at undersøge, hvad dybhavets fisk, krabber og rejer lever af - og nu kan du komme med på den spændende ekspedition!

KOM OM BORD PÅ DET NYE FORSKNINGSSKIB AURORA

Torsdag den 23. oktober er der nemlig mulighed for at komme om bord på forskningsskibet Aurora, møde forskere og studerende og høre forsker Tomas Cedhagen fra Aarhus Universitet fortælle om det specielle dyreliv i Skagerraks dybhav.

Tomas Cedhagen har deltaget i internationale ekspeditioner til alverdens dybhave, og er en af verdens førende eksperter i bittesmå foraminiferer – en af havets helt specielle dyregrupper.

Arrangementet starter med et besøg om bord på Aurora kl. 17.00, hvor forskere og studerende vil vise rundt, demonstrere det udstyr, som bruges til at undersøge dybhavets dyreliv, og vise nogle af de spændende dyr frem.

Efter skibsbesøget er der sandwich og foredrag i Kattegatcentret kl. 18.30-20.30. Her vil der også være mulighed for at se nærmere på de særprægede dybhavsorganismer og få en fornemmelse for de specielle tilpasninger, som livet i dybhavet kræver.

Læs mere om oplevelser i Kattegatcentret her

Se dagens spændende program i Kattegatcentret her
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2018
Hovedsponsor:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her