Køb billet online & spar
Kattegatcentrets nye sælunge skal have et navn.
11.08.2014

Nu skal sælungen have et navn

Tirsdag den 5. august fødte Kattegatcentrets spættede sælhun Liv en lille sælunge. Fødslen gik helt efter bogen, og den nu 6 dage gamle og meget nuttede sælunge trives og har det godt.


”Sælungen dier lystigt af den fede sælmælk og bliver også bedre og bedre til at svømme – i starten så det nemlig lidt kluntet ud. Vores andre sæler er også meget nysgerrige for den lille nye beboer, og vores gråsæl Tulle følger tit nysgerrigt efter den,” fortæller dyrepasser og ansvarlig for sælerne i Kattegatcentret, Kasper Friis Jensen.


HAN ELLER HUN?

Kattegatcentret ved nu også med gæsternes hjælp, om det er en lille han- eller hunsæl.


”Vores gæster har hjulpet os med at fortælle, hvornår Liv og sælungen var på land for at die, for det er lettest at kønsbestemme en sæl, når den er på land,” fortæller Kasper Friis Jensen.


Og gæsternes hjælp gav pote.


”Mange er vores gæster er virkelig gået op i, at vi fik kønsbestemt vores lille sælunge og har været søde til at fortælle os, når den har været på land. Hver gang er jeg styrtet ud med min kikkert, og jeg er nu 99,9% sikker på, at det er en fin, lille hansæl,” fortæller Kasper Friis Jensen.


NAVNGIV SÆLUNGEN OG VIND

Med kønsbestemmelsen er tiden nu også kommet til, at sælungen skal have et navn - og Kattegatcentret udlover et årskort og et prøvedyk blandt hajer i Oceanariet til det bedste navneforslag.


Der er kun to krav til navnet. For det første, må begyndelsesbogstavet ikke være L, F, eller T, da Kattegatcentrets øvrige sæler hedder Liv, Felix og Tulle (en figur af begyndelsesbogstavet bruges i forbindelse med træningen af sælerne, og sælerne kan genkende deres eget bogstav). For det andet skal navnet relatere sig til havet eller sæler - og man må meget gerne være kreativ.


Konkurrencen findes på Kattegatcentrets Facebook-side, hvor der allerede er kommet over 150 gode forslag. Konkurrencen løber til den 18. august, hvorefter et dommerpanel i Kattegatcentret vil sætte sig sammen og grundigt gennemgå de indkomne navneforslag.


Den endelige vinder kåres onsdag den 20. august.


Læs mere om Kattegatcentrets sæler her


Læs mere om oplevelser i Kattegatcentret her


Se dagens spændende program i Kattegatcentret her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her