Køb billet online & spar
Oplev den Blå hummer i Kattegatcentret.
20.09.2016

Kattegatcentret modtager sjælden blå hummer

Lidt af en sjældenhed blev den. 11. september bragt til Kattegatcentret efter en 4 timers rejse fra Vesterøhavn på Læsø til Kattegatcentret i Grenå. En vaskeægte blå hummer på 1600 g, der trods transporten har det godt her dagen derpå.


Hummeren blev fanget af to lokale fiskere fra Læsø, ved Nordre Rønner ved stenrevet, der i 2008 blev genoprettet, i forsøget på at tiltrække muslinger, hummere, krabber og fisk. I dag stortrives livet på det store stenrev, hvilket denne særlige fangst naturligvis er med til at bekræfte.


Man ved, at hos den amerikanske hummer er det kun én ud af to millioner, der får den specielle blå farve. Der er ikke lavet lignende undersøgelse for den europæiske hummer, men det forekommer

yderst sjældent.


Hvad der giver anledning til hummerens blå farve, hersker der flere forskellige teorier om, dog er den mest udbredte teori, at farven skyldes en fejl i hummerens gener, der resulterer i at den bliver blå frem for sort.


Du vil snart kunne opleve dette vidunder af en blå hummer i Kattegatcentret!


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her