Køb billet online & spar
31.08.2018

Det skal vores lille sælunge hedde

Først var der 600 navne, så var der tre, og nu er der kun ét. Den store afstemning er slut, og vi kan nu afsløre, hvad vores nuttede sælunge skal hedde.


Over 600 navneforslag til Kattegatcentrets bedårende lille sælunge blevet sendt ind, hvoraf følgende tre navne - Dagmar, Ingrid og Mira – gik videre til en endelig afstemning i samarbejde med TV2 Østjylland. Her har over 1000 Østjyderne den seneste uge stemt på deres favoritnavn, og nu har flertallet bestemt, at Kattegatcentrets 5 uger gamle sælunge skal hedde Mira.


"Alle tre navne i afstemningen var rigtig gode bud, så vi er glade for, at det ikke var op til os at tage beslutningen, men at afgørelsen lå i vores gæsters kyndige hænder. Og vi må sige, at vi er meget glade for afgørelsen. Navnet Mira er kort og let at udtale ligesom vores tre andre sælnavne, Liv, Felix og Tulle. Derudover er der en tydelig relation til havet, så derfor synes vi, at det er et helt perfekt valg,” fortæller Karsten Bjerrum Nielsen, leder for udstilling og formidling i Kattegatcentret.


Mere end halvdelen af stemmerne gik til navnet Mira, der betyder hav eller ocean på sanskrit og samtidig også er navnet på en stjerne i stjernebilledet 'hvalfisken'. Der var to, der uafhængigt af hinanden indsendte dette forslag i navnekonkurrencen, og de bliver begge belønnet med et årskort og en nuttet sælunge-bamse.


227 kilo fed fisk


Mira blev født i Kattegatcentrets sælanlæg natten til den 23. juli, og Liv har som altid været en super god mor og tager sig rigtig godt af sin unge. Mira er således en yderst velnæret lille sælunge, der har nydt godt af mor Livs fede sælmælk med op til 50% fedt - og dét har kostet dyrt på foderfronten, fortæller dyrepasser Kasper Friis Jensen, der er ansvarlig for sælerne i Kattegatcentret:


”Siden Mira blev født har Liv spist dobbelt så mange fisk, som hun normalt gør, for at få nok energi til at producere den fede sælmælk. Hele 227,1 kg sild og makrel er det blevet til, og det er ikke så lidt,” forklarer han.


Om nogle uger vil Liv som en helt naturlig adfærd for sæler dog begynde at støde sin unge fra sig, fordi Mira da vil være gammel nok til at klare sig selv. Derfor er det også planen, at Mira senere på året skal flytte hjemmefra.


”Ligesom sin storesøster Selma fra sommeren 2017, der i december flyttede til Skansen Zoo i Stockholm, skal Mira også flytte hjemmefra på et tidspunkt. Vi har en harmonisk sælflok med to voksne spættede sæler og en gråsæl, så det er nødvendigt, at vi finder et nyt og godt hjem til Mira, så snart hun bliver teenager og uafhængig af mor Liv,” fortæller Kasper Friis Jensen.


Der er dog endnu masser af tid til at nyde Mira i Kattegatcentret, der de næste par uger stadig vil være afhængig af mælk fra Liv.FAKTA


  • 600 navneforslag blev sendt ind i navnekonkurrencen
  • 3 navne – Dagmar, Ingrid og Mira – blev valgt ud i en endelig afstemning i samarbejde med TV2 Østjylland
  • I alt stemte 1029 østjyder på sælungens navn
  • Sådan fordelte stemmerne sig: 285 mente at navnet Dagmar var det bedst egnede, 199 stemte på Ingrid, mens hele 545 stemte på Mira
  • 2 kvinder havde uafhængigt af hinanden indsendt forslaget Mira, og de bliver hver især præmieret med et årskort og en sælunge-bamse
  • Mira betyder hav eller ocean på sanskrit og er samtidig også navnet på en stjerne i stjernebilledet 'hvalfisken'
  • Mira blev født i Kattegatcentrets sælanlæg natten til den 23. juli
  • Fødslen blev fanget på overvågningskamera
  • Faren til Mira er Kattegatcentrets hansæl, Felix
  • De første uger efter fødslen får ungen en fedtholdig mælk på op til 50 procent fedt, der øger dens vægt med op til 500-800 gram om dagen. Efter dieperioden må ungen klare sig selv

Læs mere om vores sælunge her

Læs mere om sælerne i Kattegatcentret


Læs om de vilde oplevelser og aktiviteter i efterårsferien


Kom til kæmpe julemarked den 17.-18. november

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her