Køb billet online & spar
18.02.2019

Kan vi vinde turistprisen for 3. gang?

Kattegatcentret har to gange tidligere vundet prisen som Nordens Bedste Akvarium og dyster igen i år om den fornemme, svenske turistpris.


Kattegatcentret er i disse uger med i opløbet om at blive kåret som Nordens Bedste Akvarium i en stor, svensk afstemning. Svenske børnefamilier er nemlig så bidt af Kattegatcentret, at centret igen i år er blevet nomineret til Store Barnsemester-prisen i kategorien "Bedste Akvarium/Tropikarium i Norden".


”Vi er meget stolte over, at vi igen i år er blandt de nominerede til denne fornemme pris - og at det netop er børnefamilier, der står bag nomineringen, betyder selvfølgelig rigtig meget,” fortæller direktør i Kattegatcentret, Helle Hegelund.


BEDST I NORDEN FOR TREDJE GANG?Kattegatcentret, der fyldte 25 år i maj måned, har to gange tidligere vundet den fornemme pris – og om det i år lykkes for 3. gang, skal snart vise sig.


”Vi var så heldige at vinde den svenske turistpris både i 2016 og 2018 – og vi håber selvfølgelig, at alle vores gæster igen vil stemme på os, så vi kan hive prisen i land for 3. gang. Det ville være fantastisk,” fortæller Helle Hegelund.


Det er Sveriges største ferie-hjemmeside for børnefamilier, Barnsemester.se, der står for afstemningen. Nomineringen bliver foretaget på baggrund af svenske børnefamiliers tips og ideer til hjemmesidens redaktion. Derudover har redaktionen allieret sig med testfamilier, der året rundt bedømmer en lang række forskellige børnevenlige attraktioner i hele Norden.


HVILER IKKE PÅ BLÆRETANGEN


Selvom Kattegatcentret så sent som sidste år vandt den fornemme pris, betyder det ikke, at hele Danmarks Hajcenter sætter halv damp på kedlerne – tværtimod.


”Vi er meget ydmyge over, at så mange mennesker synes, at vi er blandt de bedste på vores felt. Men det ville være farligt at læne sig tilbage og hvile på laurbærrene – eller blæretangen, om man vil. Vi vil forsat stræbe efter at levere verdens bedste formidling, undervisning, forskning og erhvervsudvikling med havet i centrum,” understreger Helle Hegelund, og fortsætter:


”Vores mission er nemlig, at gøre både børn og voksne bidt af havet. Og her er det helt afgørende, at vi bliver ved med at udvikle os. Derfor arbejder vi lige nu hårdt på at udvide Kattegatcentret med et nyt skoletjenestelaboratorium, tidssvarende karantænefaciliteter og et supercool pingvinanlæg.”


Pingviner sætter fokus på klimaforandringer


Pingvinanlægget er designet, så det giver gæsterne mulighed for at komme helt tæt på de sjove og fascinerende dyr. Og hvorfor Kattegatcentret sætter fokus på pingviner, bunder både i pingvinernes attraktionsværdi, men også i det faktum, at netop pingviner er en af de dyregrupper, der allerede nu påvirkes mest af klimaforandringer.


”I Kattegatcentret kæmper vi for havet og havets dyr ved at sætte fokus på de udfordringer, som fx klimaforandringer, forurening og overfiskeri giver havets dyr. Ligesom Kattegatcentrets øvrige dyr, er pingvinerne ambassadører for de vilde dyr i naturen, og har en vigtig rolle i at give vores gæster en meget bedre forståelse for naturen og vigtigheden af at passe på den,” fortæller Helle Hegelund.


GIV KATTEGATCENTRET DIN STEMME


Har du lyst til at påvirke udfaldet af afstemningen, kan du give Kattegatcentret din stemme helt frem til den 11. marts 2019. Vinderen vil blive annonceret den 14. marts 2019 på barnsemester.se.


FAKTA  • Kattegatcentret er nomineret til Store Barnsemester-prisen i kategorien Nordens Bedste Akvarium sammen med 13 andre akvarier fra hele Norden
  • Kattegatcentret vandt titlen i 2016 & 2018 og blev nr. 2 i 2017
  • Du kan stemme på Kattegatcentret frem til den 11. marts 2019. Vinderen offentliggøres den 14. marts 2019 på barnsemester.se
  • Kattegatcentrets planlagte udvidelse omfatter pingvinanlæg, nyt skoletjenestelaboratorium og ombygning af utidssvarende karantænefaciliteter
  • Det samlede budget for Kattegatcentrets udvidelse er i alt 45 millioner kroner. Realdania har givet tilsagn om 10 millioner kroner i støtte og Den A. P. Møllerske Støttefond har givet tilsagn om 15 millioner kroner. Filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania har i forbindelse med tilsagnet lagt vægt på, at Kattegatcentret er et vigtigt trumfkort for udviklingen af Norddjurs: ”Kattegatcentret er et af Nordens allerbedste akvarier, og vi er meget glade for, at vi med Realdanias støtte kan bidrage til at centret kan fortsætte sin positive udvikling. Vi tror på, at et styrket Kattegatcenter vil skabe værdi for hele Djursland. Både som lokalt mødested og som driver for udviklingen i området i form af flere gæster, også uden for den vanlige sæson.”

Læs mere om Kattegatcentrets kommende pingvin-oplevelse her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her