Køb billet online & spar
15.03.2019

Kåret som Nordens Bedste Akvarium for tredje gang

Det blev alle gode gange tre for Kattegatcentret, der igen har vundet prisen som Nordens Bedste Akvarium i en stor, svensk afstemning.


Både i 2016 og 2018 vandt Kattegatcentret den svenske ”Store Barnsemester-pris” i kategorien "Bedste Akvarium/Tropikarium i Norden" - og det var en meget glad direktør, der i dag kunne føje endnu en kåring til rækken.


”Det er jo simpelthen så fedt! Vi var oppe imod et utrolig stærkt felt på 13 andre akvarier fra hele Norden, så alene at være nomineret, synes jeg var flot. Men at vi så også går hen og vinder, og endda for tredje gang, det er jeg da utrolig stolt over,” fortæller direktør i Kattegatcentret, Helle Hegelund.


Det er Sveriges største ferie-hjemmeside for børnefamilier, Barnsemester.se, der har stået for afstemningen. Det er svenske børnefamilier, der har nomineret Kattegatcentret og 13 andre akvarier fra hele Norden til prisen, men det er folk fra hele Norden, der de seneste par uger har stemt på deres favorit-akvarium.


Nordens bedste akvarium med en vigtig mission


Selvom Kattegatcentret nu kan bryste sig med den fornemme pris for tredje gang, betyder det ikke, at Nordens bedste akvarium og hele Danmarks Hajcenter skruer ned for ambitionerne – tværtimod.


”Vi er meget ydmyge over, at så mange har givet os deres stemme og synes, at vi er blandt de bedste på vores felt – men det forpligter også. Vi vil forsat blive ved med at stræbe efter at levere verdens bedste formidling, undervisning, forskning og erhvervsudvikling med havet i centrum,” understreger Helle Hegelund, og fortsætter:


”Vores mission er nemlig, at gøre både børn og voksne bidt af havet. Og her er det helt afgørende, at vi også bliver ved med at udvikle os. Derfor arbejder vi fx lige nu hårdt på at udvide Kattegatcentret med et nyt skoletjenestelaboratorium, tidssvarende karantænefaciliteter og et supercool pingvinanlæg.”


Pingviner sætter fokus på klimaforandringer


Pingvinanlægget er designet, så det giver gæsterne mulighed for at komme helt tæt på de sjove og fascinerende dyr. Og hvorfor Kattegatcentret sætter fokus på pingviner, bunder både i pingvinernes attraktionsværdi, men også i det faktum, at netop pingviner er en af de dyregrupper, der allerede nu påvirkes mest af klimaforandringer.


”I Kattegatcentret kæmper vi for havet og havets dyr ved at sætte fokus på de udfordringer, som fx klimaforandringer, forurening og overfiskeri giver havets dyr. Ligesom Kattegatcentrets øvrige dyr, er pingvinerne ambassadører for de vilde dyr i naturen, og har en vigtig rolle i at give vores gæster en meget bedre forståelse for naturen og vigtigheden af at passe på den,” fortæller Helle Hegelund, der glæder sig til at fejre kåringen med sine medarbejdere.


FAKTA


  • Kattegatcentret var nomineret til Store Barnsemester-prisen i kategorien Nordens Bedste Akvarium sammen med 13 andre akvarier fra hele Norden
  • Det er folk fra hele Norden, der de seneste par uger har stemt på deres favorit-akvarium
  • Kattegatcentret vandt også prisen i 2016 & 2018 og blev nr. 2 i 2017
  • Kattegatcentrets planlagte udvidelse omfatter pingvinanlæg, nyt skoletjenestelaboratorium og ombygning af utidssvarende karantænefaciliteter
  • Det samlede budget for Kattegatcentrets udvidelse er i alt 45 millioner kroner. Realdania har givet tilsagn om 10 millioner kroner i støtte og Den A. P. Møllerske Støttefond har givet tilsagn om 15 millioner kroner. Filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania har i forbindelse med tilsagnet lagt vægt på, at Kattegatcentret er et vigtigt trumfkort for udviklingen af Norddjurs: ”Kattegatcentret er et af Nordens allerbedste akvarier, og vi er meget glade for, at vi med Realdanias støtte kan bidrage til at centret kan fortsætte sin positive udvikling. Vi tror på, at et styrket Kattegatcenter vil skabe værdi for hele Djursland. Både som lokalt mødested og som driver for udviklingen i området i form af flere gæster, også uden for den vanlige sæson.”


Læs mere om Kattegatcentrets kommende pingvinanlæg her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her