Læs nyhedsbrevet i din webbrowser

Nu har vores sælunge fået sit navn!

Vores en måned gamle sælunge har fået sit navn og bliver opkaldt efter sit rette element.

Den 27. juli fødte vores spættede sælhun Liv en nuttet, lille sælunge (læs mere her). Vores gæster hjalp med at kønsbestemme sælungen, der som en dejlig overraskelse viste sig at være en lille hun (læs mere her) - og nu har vores sælunge også fået sig et navn!


SÆLFIE, SÆLINE ELLER SÆLMA?

Vi lavede en navnekonkurrence på Facebook, hvor det mildest talt er væltet ind med gode og meget kreative forslag.


Men selvom navne som Sælfie, Sæline og Sælma var populære, var det et helt andet navn, som vores dommerpanel faldt for – og det navn er KAIA! Kaia er et rigtig godt sælnavn og har en tydelig relation til havet. Kai betyder nemlig hav på Hawaiiansk.KAIA FLYTTER HJEMMEFRA

Kaia skal nu vokse sig stor og stærk før den senere på året skal flytte hjemmefra. Snart vil Liv nemlig som en helt naturlig adfærd for sæler begynde at støde Kaia fra sig – og da vi har en harmonisk sælflok er det nødvendigt, at vi finder et nyt og godt hjem til Kaia.


Men der er endnu tid til at nyde Kaia i Kattegatcentret, der de næste par uger stadig er afhængig af mælk fra Liv.

Læs mere her

Book jeres egen feriepakke


Sammensæt jeres helt egen feriepakke, hvor I udover entré til Kattegatcentret også booker overnatning.


Der er masser af muligheder, når I sammensætter jeres feriepakke! Vælg imellem camping, hotel, feriecenter, kro, bed & breakfast og vandrerhjem samt 1-dags billetter, årskort eller månedspas til Kattegatcentret.

Book jeres feriepakke her

Køb årskort i webshoppen


Med et årskort kan du komme i Kattegatcentret og blive bidt af havet ligeså mange gange du vil i et helt år!


Med et årskort får du også et hav af fordele - fx rabat på: Prøvedyk, Big Shark Dive, i Café Kattegat, i Butik Kattegat, til "Zzzzov med hajerne for familier", og når du besøger mange andre attraktioner i Danmark!


Køb årskort her

Zzzzov med hajerne i 2015/16


Den 12. og 15. okt. i efterårsferien er det sidste gang i år, at vi slår dørene op for "Zzzzov med hajerne for familier", hvor store som små får en oplevelse for livet!


Men nu er der blevet frigivet 13 nye datoer i 2016! Så skynd dig at bestille sovepladser til hele familien, før din nabo kommer dig i forkøbet!


Læs mere her

Solcelleanlæg indviet i strålende solskin

Solen strålede fra en skyfri himmel, da vi indviede vores nye solcelleanlæg, der skal sørge for grøn energi til hajer og havdyr.

Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen indviede fredag den 21. august vores nye, 1200 m2 store solcelleanlæg ved at afsløre en skærm, hvor vores gæster dagligt kan følge med i, hvor meget strøm solcellerne producerer.EN SOLSTRÅLEHISTORIE

Og solcelleanlægget, der er 36 gange så stort som et standard privat solcelleanlæg, er en sand solstrålehistorie!


Hele 720 solcellepaneler på Kattegatcentrets tag høster nemlig nu solens stråler og forvandler dem årligt til næsten 32 gange så meget strøm, som en gennemsnitsfamilie bruger om året.


Og det kommer ikke kun Kattegatcentrets hajer og havdyr, men også miljøet til at nyde rigtig godt af. Vores nye solcelleanlæg vil nemlig årligt skåne miljøet for mindst 88 ton CO2 - og det synes vi er strålende!


TIME LAPSE: Se vores solcelleanlæg blive til


Læs mere her


Instagram

Facebook

Twitter

YouTube

Google+

Tripadvisor
Klik her for at afmelde nyhedsbrevet