Læs nyhedsbrevet i din webbrowser

Sælunges køn en dejlig overraskelse!

For første gang nogensinde har vores spættede sælpar Liv og Felix fået en lille hunsæl - men hvad skal hun hedde?

Vores spættede sælhun Liv fødte den 27. juli en lille, nuttet sælunge - og siden fødslen har vi været spændte på, om det mon er en lille hun- eller hansæl!


Vi bad vores gæster om hjælp til opgaven og satte et årskort på højkant til den gæst, der kunne tage et foto, som vi kunne bruge til at kønsbestemme sælungen.


PIGE PÅ 12 ÅR SPOTTEDE KØNNET

Vores gæster gik op i opgaven med liv og sjæl, men det blev Sara på 12 år, der var heldig med et pletskud af sælungens bug, hvor vi kunne ane 2 dievorter under navlen. Og nu har vores dyrepasser, Kasper, ved selvsyn bekræftet kønnet - det ER en lille hun!Og at det denne gang blev en lille hunsæl, er en glædelig overraskelse! Liv og Felix har nemlig tidligere kun fået hansæler – hele 4 gange i streg! Så vi glæder os over, at det denne gang blev en lille hunsæl.


NAVNGIV SÆLUNGEN - OG VIND!

Det næste store spørgsmål er nu, hvad den lille sælunge skal hedde! Du kan komme med dit bud på et passende sælnavn på Kattegatcentrets Facebookside - og samtidig deltage i konkurrencen om et årskort og en sælbamse, der næsten er lige så nuttet som vores egen lille sælunge.


Læs mere om vores lille sælunge her

Deltag i konkurrencen her

Lagunen er rugekasse


Kattegatcentret deltager i et forsknings- og naturgenopretningsprojekt, som handler om at få mere ålegræs langs de danske kyster. Ålegræs er nemlig vigtigt for mange dyr og fisk.


Derfor fungerer Kattegatcentrets lagune lige nu som rugekasse for ålegræsfrø.


Læs mere om NOVAGRASS-projektet her

Køb årskort i webshoppen


Med et årskort kan du komme i Kattegatcentret og blive bidt af havet ligeså mange gange du vil i et helt år!


Med et årskort får du også et hav af fordele - fx rabat på: Prøvedyk, Big Shark Dive, i Café Kattegat, i Butik Kattegat, til "Zzzzov med hajerne for familier", og når du besøger mange andre attraktioner i Danmark!


Køb årskort her

Vi siger NEJ TAK til sugerør


I Kattegatcentret udsluser vi brugen af sugerør. Det gør vi, fordi plastik er et stort problem i naturen.


Verden over bliver der hver dag brugt ufattelige mængder af plastiksugerør - og mange af dem ender desværre i havet til stor fare for havets dyr.


Læs mere på vores Facebookside - og del gerne budskabet

Sidste chance for snorkling!

Vil du på snorkeleventyr i lagunen OG blive klogere på livet i Kattegat - så er det sidste chance på fredag!

Fredag den 14. august er sidste chance denne sommer for at ta' på eventyr med maske og snorkel i vores lagune lige ved siden af sælanlægget.


Her står dygtige instruktører klar til at give dig en uforglemmelig oplevelse, hvor du kommer til at stå ansigt til ansigt med Kattegats spændende dyreliv!


Du kan fx være heldig at møde havdyr som torsk, krabber, gylter, ålekvabber og tangsnarre – og så kan du jo vinke til sælerne, som ser nysgerrigt til fra sælanlægget!


Grib chancen og spring ud i det kl. 11 eller 14.30 på fredag! Læs mere her

Instagram

Facebook

Twitter

YouTube

Google+

Tripadvisor
Klik her for at afmelde nyhedsbrevet