Læs nyhedsbrevet i din webbrowser

Bliv bidt af havet i det nye skoleår

Er din klasse blevet bidt af havet? Hvis ikke, så grib chancen i det nye skoleår!

Kattegatcentrets Skoletjeneste står klar til at give elever på alle klassetrin sjove, engagerende og lærerige oplevelser om havet og havets dyr i det nye skoleår.


MØD BØGERNES HAVDYR

Undervisningen i Kattegatcentret er baseret på høj faglighed, autentiske oplevelser, aktivitet og dialog. Her kan man prøve alt det, der ikke kan lade sig gøre hjemme på skolen - og bøgernes havdyr bliver vækket til live!GRATIS UNDERVISNING

Et undervisningsemne varer mellem 1 og 2,5 timer, og undervisningen er gratis, når der er betalt entre for eleverne. Til nogle af vores emner har vi forberedende undervisningsmaterialer om bl.a. hajer og blæksprutter, der frit kan downloades fra vores hjemmeside.


Før og efter undervisningen kan eleverne selvfølgelig deltage i dagens fodringer og gå på opdagelse i vores store udstilling med opgaveark eller egen guide. De fire store rørebassiner, hajtunnellen og "Havet in Action" er nogle af hitområderne blandt alle elever.

Læs om vores mange undervisningsemner i vores spændende undervisningskatalog

Nyfødt, nuttet sælunge


Kattegatcentrets spættede sælhun Liv fødte natten til den 27. juli den fineste lille sælunge. Faren er hansælen, Felix.


Fødslen foregik i Kattegatcentrets store sælanlæg, og ungen er allerede i fuld vigør.


Læs mere her

Hvor længe før det er væk?


Vi har givet vores plakat om nedbrydningstider for affald i havet et facelift!


Plakaten illustrerer pædagogisk nedbrydningstiden for forskellige typer affald i naturen og kan downloades gratis fra vores hjemmeside.


Hent plakaten her

Skolekonkurrence om hajer


Gå ikke glip af dette skoleårs skolekonkurrence Wildschool, som WWF Verdensnaturfonden arrangerer i tæt samarbejde med Kattegatcentret. Konkurrencens tema og præmie kommer til at handle om hajer, hajer og atter hajer. Konkurrencen lanceres senere på skoleåret på wildschool.dk - og du hører selvfølgelig også om den i et senere nyhedsbrev.

Brug tang i din undervisning

På to konferencer i efteråret kan du blive klogere på aktiviteter med tang til din undervisning.

Kattegatcentrets Skoletjeneste deltager i efteråret 2015 på konferencerne "Klimatopmøde i børnehøjde" og "Naturfag i spil" med en workshop, hvor du får tips og ideer til, hvordan du kan bruge tang aktivt i din undervisning.Konferencen "Klimatopmøde i børnehøjde" er gratis at deltage i og henvender sig til lærere i Dansk og Natur/teknologi på 4.-7. klassetrin. Konferencen arrangeres af CFU Danmark og NTS-centeret.


Konferencen afvikles i København, Odense og Aarhus den 26.-28. oktober, og man vælger at deltage på én af de tre dage.


Læs mere om konferencen på NTS-centerets hjemmeside


Konferencen "Naturfag i spil" henvender sig til Naturfagslærere og dykker i år dybt ned i de Fælles Faglige Fokusområder. Konferencen arrangeres af CFU UCN, NTS-centeret og VIA CFU. "Naturfag i spil" afholdes den 25. november i Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro.

Læs mere om konferencen på VIA CFUs hjemmeside


Instagram

Facebook

Twitter

YouTube

Google+

Tripadvisor
Klik her for at afmelde nyhedsbrevet