Læs nyhedsbrevet i din webbrowser

Mød Doktor Knivskarp i Efterårsferien

I Efterårsferien den 19. oktober kan du se, hvordan en haj ser ud indvendigt og lære mere om dens spændende anatomi.

Hvordan ser en haj egentlig ud indvendigt, og hvor meget minder den om et menneske? Ved du, hvordan dens gæller fungerer eller hvor lange dens tarme er? Den 19. oktober vil Kattegatcentrets egen Doktor Knivskarp gøre alle klogere på hajens spændende anatomi, når han dissekerer en sorttippet revhaj.

Den haj, Doktor Knivskarp skal kigge på, er en af Kattegatcentrets egne sortippede revhajer. Efter et kort sygdomsforløb i juni måned, døde hajen desværre efter et langt liv i Kattegatcentret. Hajen er nu klar til obduktion, og Kattegatcentret inviterer alle til at se med. Mens den dygtige Doktor Knivskarp dissekerer hajen, fortæller han om, hvad han finder i hajens indre.

Når Doktor Knivskarp er færdig med at fortælle, er alle meget velkomne til at komme nærmere og stille spørgsmål. Hvis du er typen, der ser bedst med fingrene, må du gerne komme helt tæt på og røre ved hajen. Mærk hvordan hajhud føles eller hvor spidse hajens tænder er.

Så mød op i Efterårsferien den 19. oktober kl. 11.30 og sig HAJ til Doktor Knivskarp!

Køb billetter til Efterårsferien her


’ZZZZOV MED HAJERNE’ i din Efterårsferie!


Tag listeskoene på i Efterårsferien og gå opdagelse med en lommelygte i det store, nattemørke Kattegatcenter efter lukketid.

Arrangementet ’Zzzzov med hajerne for familier' er meget populært, og derfor har vi valgt at tilføje en ekstra dato til kalenderen, fredag d. 21. oktober. Der er et begrænset antal pladser til arrangementet, så skynd dig at reservere sovepladser nu.

Læs mere og tilmeld hele familien her


WAUW! Dyk med hajer i Efterferien!


Spring ud på dybt vand og dyk med hajer onsdag-søndag i efterårsferien (uge 42) og få en uforglemmelig oplevelse!

Du har mulighed for at dykke ned i vores 1,5 millioner liter store Oceanarium og komme helt tæt på bl.a. belugastør, havål, pighvar og mange andre spændende havdyr. Er du certificeret dykker, kan du også få en oplevelse med rigtig BID i, og dykke ned i den store tropiske hajtank!

Læs mere om prøvedyk og book her


Kom til "Middag hos Sharky"
8. november


Vores søde, bløde hajmaskot Sharky inviterer igen til "Middag hos Sharky" tirsdag den 8. november! Vores hyggelige madklub for børnefamilier!

Sharky, vores søde, bløde hajmaskot, elsker at have gæster. Derfor afholder vi ´Til middag hos Sharky`, som er Kattegatcentres madklub for børnefamilier. Vi laver maden, sørger for massere af hygge og underholdning, og vi tager selvfølgelig også opvasken!

Find flere datoer og læs mere om 'Til middag hos Sharky'


Nordic Seaweed Conference med fokus på tang i dyrefoder

Den 12. og 13. oktober løb Nordic Seaweed Conference af stablen, med Kattegatcentret som medarrangører.

I to dage var næsten 70 forskere og erhvervsfolk fra 9 forskellige lande samlet til Nordic Seaweed Conference i Grenaa for at dele erfaringer med dyrkning og anvendelse af tang. Konferencen satte blandt andet fokus på mulighederne for at anvende tang i foder til dyr. Tang kan nemlig både bidrage med proteiner, vitaminer og mineraler, men indeholder også såkaldt bioaktive stoffer, som har betydning for dyrenes sundhed. Konferencen præsenterede blandt andet en irsk professor, som præsenterede nogle meget lovende forskningsresultater der viser, at bioaktive stoffer fra tang kan erstatte antibiotika i foderet til smågrise. Konferencen havde også besøg af en dansk svinefoderproducent, hvis tangbaserede foder bruges i produktionen af antibiotikafri grise.

Når tangentusiaster fra mange lande besøger Grenaa, skal de selvfølgelig også på virksomhedsbesøg hos den lokale virksomhed Nordisk Tang, der allerede har stor succes med tang-baserede produkter. Heine Max Olesen og Kristian Ottesen fra Nordisk Tang viste rundt, og det var meget inspirerende for konferencens deltagere at høre om både produkterne og virksomhedens imponerende udvikling.

Konferencen har i år haft deltagere fra både Norden, de britiske øer, Tyskland, Belgien og Holland og helt fra Malaysia kom en forsker, og fortalte om offshore dyrkning af tang. Og det er yderst aktuelt. Kattegatcentret og partnerne i AlgeCenter Danmark, Aarhus Universitet og Teknologisk Institut, har nemlig fået tilladelse til et offshore tangdyrkningsområde ved Djursland, og starter sammen med den nye virksomhed, Kattegat Seaweed Aps, markering af området med bøjer i næste uge, hvorefter der hænges tang ud.

Læs mere om AlgeCenter Danmark herInstagram

Facebook

Twitter

YouTube

Google+

Tripadvisor
Klik her for at afmelde nyhedsbrevet