Læs nyhedsbrevet i din webbrowser

EN TANG-GO' EFTERÅRSFERIE I KATTEGATCENTRET

I efterårsferien den 15.-23. oktober vokser havets tang hele vejen ind i Kattegatcentret!

Hver dag i efterårsferien, vil der være sjove og spændende aktiviteter for både børn og voksne. Man kan for eksempel lave lækre, sprøde tangchips og sit helt eget tangsalt, som man kan tage med hjem til køkkenet i et lille fint glas. Alt sammen er naturligvis ganske gratis!

Du kan også - hvis du tør trodse efterårets vind og vejr - boltre dig på den udendørs vandlegeplads, eller se de søde sæler hapse fisk i lagunen. Hvis vejret bliver helt ustyrligt, kan du altid finde læ indendørs og udforske Kattegatcentrets mange spændende havdyr. Som altid står vores dygtige dyrepassere klar til at fortælle om de spændende dyr, når de hver dag fodrer og træner vores store tropiske hajer.

Læs mere om alle de spændende oplevelser i Efterårsferien her

DEN BLÅ HUMMER ER KLAR TIL FREMVISNING


Siden vi modtog denne sjældenhed, har vores blå hummer opholdt sig i vores karantænebassin, men nu er den endelig klar til fremvisning!

Den 11. september modtog vi en meget sjælden blå hummer, der var endt i garnet hos to Læsø-fiskere. Efter en mindre rejse kom hummeren til Kattegatcentret, hvor vi har kunnet fastslå, at der er tale om en hun, hummeren er nemlig blevet med rogn.

Læs mere om den blå hummer her

WAUW! Dyk med hajer i Efterferien!


Spring ud på dybt vand og dyk med hajer onsdag-søndag i efterårsferien (uge 42) og få en uforglemmelig oplevelse!

Du har mulighed for at dykke ned i vores 1,5 millioner liter store Oceanarium og komme helt tæt på bl.a. belugastør, havål, pighvar og mange andre spændende havdyr. Er du certificeret dykker, kan du også få en oplevelse med rigtig BID i, og dykke ned i den store tropiske hajtank!

Læs mere om prøvedyk og book her

Kom til "Middag hos Sharky"
8. november


Vores søde, bløde hajmaskot Sharky inviterer igen til "Middag hos Sharky" tirsdag den 8. november! Vores hyggelige madklub for børnefamilier!

Sharky, vores søde, bløde hajmaskot, elsker at have gæster. Derfor afholder vi ´Til middag hos Sharky`, som er Kattegatcentres madklub for børnefamilier. Vi laver maden, sørger for massere af hygge og underholdning, og vi tager selvfølgelig også opvasken!

Find flere datoer og læs mere om 'Til middag hos Sharky'

Vi slog deltagerrekord til Naturvidenskabsfestivalen

Kattegatcentret takker for en veloverstået Naturvidenskabsfestival med rekord stort fremmøde.

Den 27.- 28. september deltog ca. 1200 skoleelever i dette års Naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret. I de to dage festivalen strækte sig over, kunne eleverne for alvor gå på opdagelse i naturvidenskabens spændende univers og blive klogere på et hav af emner inden for årets tema ”Hjerte og hjerne”.

Naturvidenskabsfestivalen er en landsdækkende festival og Kattegatcentret havde ca. 18 forskellige udstillere, hvoraf Projekt FiSK - som vi er en del af - var én af dem. Du kan læse mere om og følge Projekt FiSK på deres Facebook-side.

Kattegatcentret takker alle deltagere og samarbejdspartnere for en god festival. De nysgerrige elever gjorde, med deres videnslyst og gåpåmod, dagene til en uforglemmelig oplevelse og de mange kloge udstillere sikrede en god formidling af høj kvalitet. Vi siger hjerteligt tak for den gode støtte fra lokale samarbejdspartnere samt Nordea-fondens naturvidenskabelige festivalpulje.

Kattegatcentret ser meget frem til næste års Naturvidenskabsfestival, der med garanti nok skal blive lige så god!

Instagram

Facebook

Twitter

YouTube

Google+

Tripadvisor
Klik her for at afmelde nyhedsbrevet