Køb billet online & spar
Kattegatcentret har 200 forskellige dyrearter fra hele verden og et hav af akvarier!
Dyr og akvarier

Et hav af akvarier og 200 arter af dyr

Vidste du, at Kattegatcentret har 200 forskellige dyrearter fra hele verden og et hav af akvarier? Alt dette kan du opleve lige her i Danmarks Hajcenter i Grenaa!

Oplev alt fra fascinerende hajer, lynhurtige pingviner og bidske havkatte til farvestrålende koralrevsfisk, giftige dragefisk og nuttede sæler.

Vores mange åbne akvarier er en helt unik mulighed for at komme helt tæt på det spændende liv under havets overflade fra dansk grund. Derfor blev Kattegatcentret på næsen af Jylland også kåret som Nordens Bedste Akvarium i både 2016, 2018, 2019 og 2020!

Kattegatcentrets tropiske hajtank er fuld af hajer!
Akvarium: Hajtanken

Det er tanken, der tæller – og vores er fuld af hajer

Skarpe tænder nærmer sig, mens du har intens øjenkontakt med en glubsk fætter. De kommer fra højre, fra venstre og fra oven. I vores store, tropiske hajtank bliver du omringet af de fascinerende dyr! Der er nemlig kun 6 cm mellem dig og hajerne, når du går gennem hajtankens tunnel. Hajtanken er Kattegatcentrets andet største akvarium, og rummer hele 500.000 liter 21 grader varmt saltvand.

AKVARIETS STØRSTE FISK: SANDTIGERHAJEN

I det store akvarium kan du hilse på Kattegatcentrets allerstørste fisk, nemlig sandtigerhajen, og vinke til store nursehajer, sorttippede revhajer, revlehajer, bambushajer og en plettet wobbegonghaj. Ved træningsrampen i hajtankens lave ende kommer du endnu tættere på, når vi hver dag træner de store nursehajer.

Vi fodrer og træner de store tropiske hajer hver dag kl. 14.

Læs mere om træning og fodring af Kattegatcentrets tropiske hajer

Læs mere om BIG SHARK DIVE i hajtanken

Bliv klogere på de fascinerende hajer - havets herskere!

Cool pingviner

Cool pingviner & pingvinanlæg i verdensklasse

Det er en oplevelse i verdensklasse at besøge Kattegatcentrets pingvinanlæg i to etager, hvor du kommer helt tæt på verdens hurtigste pingvin.

COOL PINGVINER & PINGVINANLÆG I VERDENSKLASSE

Det er en helt ekstraordinær oplevelse at besøge Kattegatcentrets pingviner, for Kattegatcentrets pingvinanlæg i to etager er nemlig ét af kun otte pingvinanlæg i verden, hvor du står i samme rum som subantarktiske pingviner. Og det bliver et fascinerende, men også sansemættet møde, der bogstaveligt talt kommer til at give dig kuldegysninger!

MØD VERDENS HURTIGSTE PINGVIN

Kattegatcentrets nye pingvinanlæg huser æselpingviner, der er verdens hurtigste pingvin med en tophastighed på 36 km/t, når de suser gennem vandet! Æselpingvinen har fået sit navn for sit høje, æsellydende kald. Det er verdens tredjestørste pingvin, og den har en stor personlighed - så I kan godt glæde jer til at møde hinanden!

e_pingviner_large


OPLEV PINGVINERNE OVER OG UNDER VAND

I Kattegatcentrets nye pingvinanlæg møder du pingvinerne både over og under vand, for pingvinanlægget er nemlig delt i to etager. Én over vand, og én under vand.

I øverste etage står du i et bjergtagende klippelandskab fra Sydhavet og er helt tæt på pingvinerne - i både lugten, lydene og kulden! Der er ikke nogen tyk rude, som adskiller jer, og det bliver et sansemættet stævnemøde med pingvinkoloniens fascinerende beboere. På nederste etage skruer vi igen op for varmen, og her er der tiltrængt fred og meditativ ro til at betragte verdens hurtigste pingvin tage sine imponerende flyveture gennem det 200.000 liter store bassin.

Efter det fascinerende møde med æselpingvinerne i pingvinanlægget, kan du dykke ned i viden og leg om verdens 18 arter af pingviner i Kattegatcentrets flotte, interaktive udstilling om pingviner.

Kattegatcentrets æselpingviner kommer ikke fra naturen, men fra andre zoologiske haver og akvarier i Europa. Læs mere her

Læs mere om Kattegatcentrets pingvinanlæg her

Læs mere om æselpingviner her


Få fakta og viden om pingviner her

Dyk ned i pingvinernes fascinerende verden her

Akvarier med et hav af tropiske fisk i Kattegatcentret!
Tropiske akvarier

Tropiske akvarier - fuld af fisk med fjollede navne

Stribede klovnfisk, farvestrålende kirurgfisk, smukke mandarinfisk, konæserokker og kuffertfisk … Vores mange tropiske akvarier har meget at byde på, og fiskene er ligeså sjove at se på, som de lyder. Lad den myldrende verden oversvømme dig med sine smukke koraller og fisk i alle regnbuens farver.

AKVARIER MED FARLIGE FISK

Vores farlige fisk må du ned af trappen for at møde, og du vil mærke uhyggen nærme sig trin for trin. For enden af trappen lurer akvarier med giftige dragefisk, en elektrisk ål, pindsvinefisk, verdens giftigste fisk – nemlig stenfisken, og mange andre havmonstre.

Kattegatcentrets største akvarium - Oceanariet - med fisk og hajer fra Kattegat!
Oceanarium

Det største akvarium Oceanariet - et ocean af liv

Oceanariet er vores allerstørste akvarium. Hele 1,5 millioner liter vand danner hjem for det rige dyreliv, som findes i Kattegat og sikkert også ofte på din tallerken – makreller, torsk, hornfisk, pighvarre, sej og et væld af andre danske fiskearter.

DANSKE HAJER I DET STØRSTE AKVARIUM

Og selvfølgelig har vi også hajer i Oceanariet – de lever nemlig også i Danmark! Her er både pighaj, små- og storplettet rødhaj og stjernehaj – så glæd dig til at sige ’hej Haj’. Du kan også hilse på tre belugastør, selvom de er ret sjældne i Kattegat. Se hvornår dykkeren fodrer alle fiskene i vores allerstørste akvarium Oceanariet i dagens program.

Har du lyst til at se hajerne dybt i øjnene, så book et prøvedyk i Oceanariet.

Læs mere om prøvedyk i Kattegatcentret her

Læs mere om dykkerfodring i Oceanariet her

I Kattegat-afdelingen finder du et væld af fisk og hajer fra Kattegat.
Kattegat-afdeling

Kattegat-akvarier: Hva’ katten lever i Kattegat?

Kattegat-afdelingen med de mange Kattegat-akvarier er opbygget som Kattegats forskellige havmiljøer. Her oplever du både dyrelivet i tidevandszonen, ved klinterne og i havnen – og så bliver du meget klogere på sømrokkernes fascinerende liv.

ÅBNE AKVARIER MED LIV FRA KATTEGAT

I de mange akvarier finder du blandt andet bittesmå og lynhurtige hundestejler, lange ål, flade søtunger, bundlevende torsk, gemte eremitkrebs, mangebenede søstjerner, og en stor, lidt genert hummer! Akvarierne er åbne, så du får Kattegat helt tæt på - og i det store rørebassin, kan du få våde hænder!

Oplev sæler og sæltræning i Kattegatcentret.
Sæler

Mød vores søde, dygtige sæler

I Kattegatcentret har vi to spættede sæler, Felix og Maïa, samt gråsælen Tulle. Alle sælerne boltrer sig i vores store naturanlæg, hvor de hele tiden får frisk havvand, oplever årstiderne skifte og kan jage krabber og småfisk på havbunden. Anlægget er nemlig kun adskilt fra Kattegat af en stenmole.

VI TRÆNER SÆLERNE HVER DAG

Vi træner sælerne hver dag for at aktivere dem og give dem motion. Samtidig sikrer træningen, at sælerne er helt trygge ved menneskekontakt, så vi kan håndtere dem, hvis de bliver syge eller skal flyttes. Sælerne er rigtig dygtige – de kan faktisk genkende bogstaver, for det kaster nemlig sild af sig! Glæd dig også til at opleve, hvor højt de kan springe ud af vandet.

Læs mere om Kattegatcentrets sæler her

Kattegatcentret blev kåret som Nordens Bedste Akvarium i både 2016 og 2018.
Nordens Bedste Akvarium

Kåret som Nordens Bedste Akvarium

Kattegatcentret har hele fire gange vundet den svenske ”Store Barnsemester-pris” i kategorien Bedste Akvarium/Tropikarium i Norden. Både i 2016, 2018, 2019 og 2020 hev Kattegatcentret nemlig den eftertragtede Store Barnsemester-pris i land i en stor, svensk afstemning.

NORDENS BEDSTE AKVARIUM LIGGER I GRENAA

Kattegatcentret var igen i 2020 nomineret til Store Barnsemester-prisen i kategorien Bedste Akvarium/Tropikarium i Norden sammen med 13 andre akvarier fra hele Norden - og for 4. gang hev det 29 år gamle akvarium i Grenaa prisen i land. Det er Sveriges største ferie-hjemmeside for børnefamilier, Barnsemester.se, der hvert år står for afstemningen. Nomineringen til "Nordens Bedste Akvarium/Tropikarium" bliver foretaget på baggrund af svenske børnefamiliers tips, ideer og bedømmelser til hjemmesidens redaktion - og det er folk fra hele Norden, der hvert år stemmer på deres favorit akvarium.

At vi fire gange har vundet prisen som Nordens Bedste Akvarium er vi vildt stolte af her i Kattegatcentret - Danmarks Hajcenter i Grenaa.

Se dagens spændende aktiviteter her

Køb gavekort til et hav af oplevelser i Kattegatcentret

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her