Køb billet
Vidste du, at Kattegatcentret har mere end 250 forskellige dyrearter fra hele verden? Oplev alt fra fascinerende hajer, smækre sild og bidske havkatte til farvestrålende koralrevsfisk, giftige dragefisk og nuttede sæler. Kattegatcentrets mange åbne akvarier er en helt unik mulighed for at komme tæt på det spændende liv under havets overflade.
Dyr og akvarier

Et hav af akvarier og 200 arter af dyr

Vidste du, at Kattegatcentret har 200 forskellige dyrearter fra hele verden og et hav af akvarier? Alt dette kan du opleve lige her i Danmarks Hajcenter i Grenå!

Oplev alt fra fascinerende hajer, flade rødspætter og bidske havkatte til farvestrålende koralrevsfisk, giftige dragefisk og nuttede sæler.

Vores mange åbne akvarier er en helt unik mulighed for at komme helt tæt på det spændende liv under havets overflade fra dansk grund. Derfor blev Kattegatcentret på næsen af Jylland også kåret som Nordens Bedste Akvarium i både 2016, 2018, 2019 og 2020!

Kattegatcentrets tropiske hajtank er fuld af hajer!
Akvarium: Hajtanken

Det er tanken, der tæller – og vores er fuld af hajer

Skarpe tænder nærmer sig, mens du har intens øjenkontakt med en glubsk fætter. De kommer fra højre, fra venstre og fra oven. I vores store, tropiske hajtank bliver du omringet af de fascinerende dyr! Der er nemlig kun 6 cm mellem dig og hajerne, når du går gennem hajtankens tunnel. Hajtanken er Kattegatcentrets andet største akvarium, og rummer hele 500.000 liter 21 grader varmt saltvand.


AKVARIETS STØRSTE FISK: SANDTIGERHAJEN

I det store akvarium kan du hilse på Kattegatcentrets allerstørste fisk, nemlig sandtigerhajen, og vinke til store nursehajer, sort- og hvidtippede revhajer, revlehajer, bambushajer og en skægget wobbegonghaj. Ved træningsrampen i hajtankens lave ende kommer du endnu tættere på, når vi hver dag træner de store nursehajer.


Vi fodrer og træner de store tropiske hajer hver dag kl. 14. Vi gør opmærksom på at annoncerede hajfodringer i øjeblikket er aflyst grundet Covid-19.


Læs mere om træning og fodring af Kattegatcentrets tropiske hajer


Læs mere om BIG SHARK DIVE i hajtanken


Bliv klogere på de fascinerende hajer - havets herskere!

Akvarier med et hav af tropiske fisk i Kattegatcentret!
Tropiske akvarier

Tropiske akvarier - fuld af fisk med fjollede navne

Stribede klovnfisk, farvestrålende kirurgfisk, smukke mandarinfisk, konæserokker og guitarfisk … Vores mange tropiske akvarier har meget at byde på, og fiskene er ligeså sjove at se på, som de lyder. Lad den myldrende verden oversvømme dig med sine smukke koraller og fisk i alle regnbuens farver.


AKVARIER MED FARLIGE FISK

Vores farlige fisk må du ned af trappen for at møde, og du vil mærke uhyggen nærme sig trin for trin. For enden af trappen lurer akvarier med giftige dragefisk, en elektrisk ål, pindsvinefisk, verdens giftigste fisk – nemlig stenfisken, og mange andre havmonstre.

Kattegatcentrets største akvarium - Oceanariet - med fisk og hajer fra Kattegat!
Oceanarium

Det største akvarium Oceanariet - et ocean af liv

Oceanariet er vores allerstørste akvarium. Hele 1,5 millioner liter vand danner hjem for det rige dyreliv, som findes i Kattegat og sikkert også ofte på din tallerken – sild, makreller, torsk, pighvarre, sej og et væld af andre danske fiskearter.


DANSKE HAJER I DET STØRSTE AKVARIUM

Og selvfølgelig har vi også hajer i Oceanariet – de lever nemlig også i Danmark! Her er både pighaj, små- og storplettet rødhaj og stjernehaj – så glæd dig til at sige ’hej Haj’. Du kan også hilse på to belugastør, selvom de er ret sjældne i Kattegat. Se hvornår dykkeren fodrer alle fiskene i vores allerstørste akvarium Oceanariet i dagens program.


Har du lyst til at se hajerne dybt i øjnene, så book et prøvedyk i Oceanariet.


Læs mere om prøvedyk i Kattegatcentret her


Læs mere om dykkerfodring i Oceanariet her

I Kattegat-afdelingen finder du et væld af fisk og hajer fra Kattegat.
Kattegat-afdeling

Kattegat-akvarier: Hva’ katten lever i Kattegat?

Kattegat-afdelingen med de mange Kattegat-akvarier er opbygget som Kattegats forskellige havmiljøer. Her oplever du både dyrelivet i tidevandszonen, ved klinterne, i havnen og på stenrevene – og så bliver du meget klogere på sømrokkernes fascinerende liv.


ÅBNE AKVARIER MED LIV FRA KATTEGAT

I de mange akvarier finder du blandt andet bittesmå og lynhurtige hundestejler, lange ål, flade søtunger, bundlevende torsk, mangebenede søstjerner, halvt begravede koloni-ål og en stor, lidt genert hummer, som vejer 4,5 kilo! Akvarierne er åbne, så du får Kattegat helt tæt på - og i det store rørebassin, kan du få våde hænder!

Oplev sæler og sæltræning i Kattegatcentret.
Sæler

Mød vores søde, dygtige sæler

I Kattegatcentret har vi to spættede sæler, Liv, Felix, samt gråsælen Tulle. Alle sælerne boltrer sig i vores store naturanlæg, hvor de hele tiden får frisk havvand, oplever årstiderne skifte og kan jage krabber og småfisk på havbunden. Anlægget er nemlig kun adskilt fra Kattegat af en stenmole.


VI TRÆNER SÆLERNE HVER DAG

Vi træner sælerne hver dag for at aktivere dem og give dem motion. Samtidig sikrer træningen, at sælerne er helt trygge ved menneskekontakt, så vi kan håndtere dem, hvis de bliver syge eller skal flyttes. Sælerne er rigtig dygtige – de kan faktisk genkende bogstaver, for det kaster nemlig sild af sig! Glæd dig også til at opleve, hvor højt de kan springe ud af vandet.


Læs mere om Kattegatcentrets sæler her

Kattegatcentret blev kåret som Nordens Bedste Akvarium i både 2016 og 2018.
Nordens Bedste Akvarium

Kåret som Nordens Bedste Akvarium

Kattegatcentret har hele fire gange vundet den svenske ”Store Barnsemester-pris” i kategorien Bedste Akvarium/Tropikarium i Norden. Både i 2016, 2018, 2019 og 2020 hev Kattegatcentret nemlig den eftertragtede Store Barnsemester-pris i land i en stor, svensk afstemning.

NORDENS BEDSTE AKVARIUM LIGGER I GRENAA

Kattegatcentret var igen i 2020 nomineret til Store Barnsemester-prisen i kategorien Bedste Akvarium/Tropikarium i Norden sammen med 13 andre akvarier fra hele Norden - og for 4. gang hev det 27 år gamle akvarium i Grenaa prisen i land. Det er Sveriges største ferie-hjemmeside for børnefamilier, Barnsemester.se, der hvert år står for afstemningen. Nomineringen til "Nordens Bedste Akvarium/Tropikarium" bliver foretaget på baggrund af svenske børnefamiliers tips, ideer og bedømmelser til hjemmesidens redaktion - og det er folk fra hele Norden, der hvert år stemmer på deres favorit akvarium.

At vi fire gange har vundet prisen som Nordens Bedste Akvarium er vi vildt stolte af her i Kattegatcentret - Danmarks Hajcenter i Grenaa.

Se dagens spændende aktiviteter her

Køb gavekort til et hav af oplevelser i Kattegatcentret

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2022
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her