Oplev fodring og træning af Kattegatcentrets store, tropiske hajer i hajtanken hver dag kl. 14!
Hajtræning - og fodring

Træning og fodring af tropiske hajer

Vores daglige træning og fodring af hajerne i den tropiske hajtank giver dig for alvor indsigt i de fascinerende hajer!

Oplev de store rokker danse og pjaske i overfladen, mens hajfinner skærer sig gennem vandet, og faretruende tandsæt flår fladfisk ud af dyrepasserens hånd. Fald på halen, når de store nursehajer og vores zebrahaj trænes - og få et chok, når sandtigerhajen laver sit overraskelsesangreb! Stå helt tæt på og få vand i håret - eller se det hele fra hajtunnellen, hvor der kun er 6 cm mellem dig og hajerne!

I Kattegatcentret kan du opleve træning og fodring af store tropiske hajer hver dag kl. 14!

Man kan da sagtens træne hajer

Tro ikke på Hollywood, når de siger, at alle hajer er farlige. Faktisk er de både fascinerende og helt uundværlige for økosystemet. Kattegatcentret er et af de eneste akvarier i Europa, der træner hajer – oplev for eksempel, hvordan de store nursehajer let og elegant glider op på træningsrampen og ruller rundt på ryggen.

Læs mere om vores hajtræning her

Vi træner dog ikke hajer for showets skyld, men for hajernes skyld. Træningen skaber nemlig tillid og vænner hajerne til kontakt med mennesker. På den måde kan dyrepasserne lettere holde øje med hajernes helbredstilstand, måle dem og behandle dem for eventuelle sygdomme.Se sandtigerhajens overraskelsesangreb!

Det er også under træningen, at vi fodrer hajtankens andre dyr. Oplev blandt andet de store rokker danse (og pjaske!) i overfladen, mens hajfinner skærer sig gennem vandet, og faretruende tandsæt flår fladfisk ud af dyrepasserens hånd.

Zebrahajen, som egentlig er leopardprikket, skal selvfølgelig også have dagens ret, revlehajen er klar til at bide blæksprutter over med sine skarpe tænder, og sandtigerhajen nærmer sig langsomt for til sidst at lave et overraskelsesangreb.

Alle dyrene er vant til at blive fodret oppefra, så hold grabberne ude af vandet!

Læs mere om Kattegatcentrets hajer her

Se dagens mange andre spændende oplevelser i programmet

Læs mere om oplevelser i Kattegatcentret her

Køb gavekort til et hav af oplevelser i Kattegatcentret
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2018
Hovedsponsor:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på www.kattegatcentret.dk her