Køb entrébillet online – og spar 10%
Et hav af oplevelser udenfor i Kattegatcentret!
Udenfor

Et hav af oplevelser udenfor i Kattegatcentret!

Inde godt, ude ligeså godt i Kattegatcentret!


Snyd dig ikke selv for en tur udendørs, når du er i Kattegatcentret! For også her vrimler det med spændende oplevelser og aktiviteter for både store og små - alt i mens du nyder det frie udsyn over det store åbne hav.

Måske er du heldig at spotte marsvin og sæler, mens mågerne skriger om kap med bølgebruset!
Oplev sælerne boltre sig udenfor i Kattegatcentret i vores store, udendørs sælanlæg.
Sæler

Oplev vores store, udendørs sælanlæg

Det er blandt andet udenfor, du finder lagunen og det skønne sælanlæg, hvor vores sæler holder til i naturlige omgivelser kun adskilt fra havet af en stenmole!

I Kattegatcentret har vi to spættede sæler, Liv, Felix, samt gråsælen Tulle. Alle sælerne boltrer sig i vores store naturanlæg, hvor de hele tiden får frisk havvand, oplever årstiderne skifte og kan jage krabber og småfisk på havbunden. .

Vi træner sælerne hver dag for aktivere dem og give dem motion. Samtidig sikrer træningen, at sælerne er helt trygge ved menneskekontakt, så vi kan håndtere dem, hvis de bliver syge eller skal flyttes. Sælerne er rigtig dygtige – de kan faktisk genkende bogstaver, for det kaster nemlig sild af sig! Glæd dig også til at opleve, hvor højt de kan springe ud af vandet.

Læs mere om træning og fodring af vores sæler her
Lad børnene slå sig løs på vores store, udendørs vandlegeplads.
Legeplads

Stor udendørs vandlegeplads for børnene

Lad børnene slå sig løs udenfor på den store legeplads med de store havdyr, sandkasse og masser af vandsjov!

Selvfølgelig har vi masser af kæmpestore havdyr på vores legeplads – og her må man både se, røre og kravle. Krabben Kleo og en naturtro blæksprutte med seks meter lange arme er blot nogle af de venner, der er klar til leg udenfor ved lagunen. På pladsen har vi på bedste Georg Georgløs-vis også bygget en kæmpestor vandinstallation, hvor der skal pjaskes, sjaskes og bygges dæmninger! Der er også en stor sandkasse, hvor der skal bygges sandslotte og laves sandkager.

Så de voksne kan rolige sætte sig godt til rette og få vind i håret, mens børnene sjasker, pjasker og leger på legepladsen. Bagefter kan I tage madpakken med op på den store tagterrasse, hvor hele familien får frisk havluft fra første parket!

Læs mere om oplevelser for de mindste her
Når det er sommer, står vi klar med et hav af oplevelser udenfor i Kattegatcentret!
Sommerferie

Et hav af oplevelser udenfor i sommerferien

Når det er sommer, står vi klar med et hav af sommerferieaktiviteter og oplevelser udenfor i Kattegatcentret! Du kan blandt andet konkurrere om at fange dagens største krabbe og skrige om kap på en vild tur i Rib båd med bølgehop, vind i håret og skumsprøjt for fuld skrue.

Læs mere om vores hav af sommerferieaktiviteter her

Se, hvilke aktiviteter, vi har programmet i dag

Læs mere om den store legeplads her

Læs mere om sæler og sælanlæg her

Læs mere om oplevelser i Kattegatcentret her
 
Vi værner om naturen, og vi værner om vores lokalområde. Café Kattegat byder derfor på et væld af lækre retter baseret på lokale, bæredygtige råvarer.

Sæt tænderne i en saftig burger med grønt fra vores hjemegn og Djurslands bedste brød. Nyd også frisk fisk fra Kattegat og giv børnene en dejlig børnetallerken, som selvfølgelig indeholder en lille overraskelse.

I vores gør-det-selv-kaffebar kan du vælge blandt udsøgte teer og fire forskellige gourmetkaffer fra det lokale kafferisteri. Du kværner selv bønnerne og laver din egen smagfulde stempelkande. Alle herlighederne indtages med direkte udsyn til det glimtende blå Kattegat.

Udvalg fra menuen:


  • Sandwich med pestomarineret kylling, salater fra Djursland og hjemmesyltede rødløg: 75,-
  • Saftig burger med kød fra Himmerland, hjemmerørt chilimayonnaise og salater fra Djursland: 89,-
  • Fish & chips: Fisk fra Kattegat serveret med pommes frites, sydesalt fra Mariager og hjemmerørt remoulade: 59,-
  • Børnetallerken med Børnevenlige lækkerier: pølsehorn, frikadelle, årstidens frugt og grønt, en overraskelse og mælk, juice eller kakao: 55,-
  • Fiskefrikadeller af lokal fangst med rejer, kapers og dild, hjemmerørt remoulade, salater fra Djursland og stenalderbrød: 85,-
Caféen har åben hver dag mellem kl. 11-15.

[IMAGE1]

Bestil en frokost - Madding til store og små


Der er mange oplevelser i Kattegatcentret, som skal fordøjes – og det giver god appetit! Bestil en sund, lækker og let frokost på forhånd, som I enten kan nyde med udsigt over havet eller hapse på vejen hjem.

Frokostbid til børn (45,- kr./person):
Pølsehorn og snackgrønsager, æblejuice og et stykke frugt.
HAVBOG – få tjek på livet i havet (opgave- og aktivitetshæfte)

Frokostbid til voksne (59,- kr./person):
En sandwich med lækkert fyld, en kildevand og et stykke frugt

NB.: Send din bestilling senest kl. 9.00 på besøgsdagen. Frokostbid kan bestilles på alle åbningsdage og skal afhentes og betales i Kattegatcentrets Café Fordækket mellem kl. 11.00-15.30.
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2019
Hovedsponsor:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her