Husk at medbringe gyldigt coronapas!
Læs her om nogle af de mange spændende udstillinger i Kattegatcentret - en hel ny verden lige til at dykke ned i!
Udstillinger

Dyk ned i et hav af fascinerende udstillinger

Læs her om nogle af de mange spændende udstillinger i Kattegatcentret - en hel ny verden lige til at dykke ned i!

I Kattegatcentret har vi et helt hav af spændende udstillinger! Du kan blandt andet lære en masse om eventyreren Troels Kløvedals fantastiske liv i udstillingen "Frihedens Værksted", i udstillingen "Det levende køkken" kan du lege dig til masser af viden om fisk og sundhed - og i Kattegatcentrets kommende pingvinanlæg kan du komme med på en rejse helt ind i pingvinernes domæne!
Frihedens Værksted

På eventyr med Troels Kløvedal i Kattegatcentret

I udstillingen ”Frihedens Værksted” kan du lære mere om eventyren Troels Kløvedals fantastiske liv, og samtidig drage afsted på din helt egen rejse til søs.

I Frihedens Værksted er det nemlig dig, der sætter kursen, når du vælger hvilket eventyr, I drager afsted på. Drag på eventyr side om side med Kløvedal, når I sejler afsted mod fremmede kyster. Sæt dit præg på skibet, prøv at sejle Nordkaperen og dyk ned i Østjyllands største akvarium: Oceanariet.

I udstillingen sætter vi spot på Troels Kløvedals fantastiske liv. Både de kendte historier, og de mindre kendte. I udstillingen kan du bl.a. opleve videoklip fra livet ombord på Nordkaperen, høre Troels Kløvedal fortælle om hans fascination for naturen og komme helt tæt på manden bag bøger som "Alle mine morgener på jorden" og "Den tynde hud".

Læs mere om udstillingen "Frihedens Værked" her

Se dagens program i Kattegatcentret her

Book et prøvedyk med hajerne i Oceanariet
Leg dig til masser af viden om fisk og sundhed i udstillingen "Det levende køkken".
Det levende køkken

Bliv klogere på fisk og sundhed i "Det levende køkken"

I "Det levende køkken" kan du skære en sild, tilberede en torsk og lege dig til masser af viden om fisk og sundhed.

Kattegatcentrets nye køkken ligner et rigtigt køkken, hvor man kan filetere fisk, stege sild, smække en pizza i ovnen, mødes med familien om spisebordet og tage opvasken. Det hele er bare digitalt og fyldt med både sjov leg for hele familien og ny viden! Og vi vil godt garantere, at du bliver klogere.

Læs mere om "Det levende køkken" her

Læs mere om vores 200 arter af dyr og hav akvarier her

Se dagens program her
Udstilling om pingviner

Kom med helt ind i pingvinernes domæne!

Pingviner er helt fantastiske, sjove og skæve fugle, som minder mere om os, end man skulle tro. Kattegatcentrets kommende nyhed om pingviner er ikke blot et anlæg med pingviner, men en rejse ind i pingvinernes domæne!

Ingen pingvinart er ens, og der er mange af dem! Hele 18 arter af pingviner findes der, og de lever i alt fra bidende kulde på Antarktis til sol og sommer på Galapagos! I det nye oplevelsesunivers sætter vi spot på pingvinernes alsidighed, og går helt tæt på de forskelligheder, som adskiller dem, og de karaktertræk, som forbinder dem!

Kom helt tæt på pingvinerne!


I pingvinernes univers kan du komme helt tæt på pingvinernes liv, og den finurlige adfærd, du nok kender fra dit menneskeliv. Sæt dig i pingvinens sted, og prøv om du kan score en mage, bygge din egen redde eller om du kan høre lige så godt som pingvinerne!

Gennem interaktive og lærerige oplevelsesstationer kan hele familien lære meget mere om livet som pingvin – på godt og ondt! Livet som pingvin kan nemlig være hårdt, og pingvinen er truet fra flere kanter. I Kattegatcentret sætter vi blandt andet spot på de trusler, som pingvinen står overfor, og kigger ind i hvordan, man arbejder på at løse dem.

Glæd dig til en både lærerig, kuldeskærende og fantastisk oplevelse, når det nye pingvinanlæg åbner!

Læs mere om Kattegatcentrets kommende nyhed om pingviner her

Køb billet nu
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2022
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her