Køb billet online & spar
Udstillinger

Dyk ned i et hav af fascinerende udstillinger

Her kan du læse om nogle af de mange spændende, interaktive udstillinger i Kattegatcentret - en hel ny verden lige til at dykke ned i!

I Kattegatcentret har vi et helt hav af spændende, interaktive udstillinger! Du kan blandt andet komme med på en rejse ind i pingvinernes domæne i vores interaktive oplevelsesunivers om pingviner, og i udstillingen "Frihedens Værksted" kan du lære en masse om eventyreren Troels Kløvedals fantastiske liv . Udstillingen "Plastik - et materiale, der ændrede verden", sætter fokus på plastikproblematikken, og i udstillingen "Det levende køkken" kan du lege dig til masser af viden om fisk og sundhed. 

Nedenfor kan du læse mere om Kattegatcentrets mange spændende, interaktive udstillinger!

Udstilling om pingviner

Interaktiv udstilling om pingviner: Kom på en rejse ind i pingvinernes domæne!

Pingviner er helt fantastiske, sjove og skæve fugle, som minder mere om os, end man skulle tro. I Kattegatcentrets store pingvinanlæg i to etager, kan du også opleve en spændende, interaktiv udstilling om pingviner, der inviterer dig med på en rejse ind i pingvinernes domæne!

Ingen pingvinart er ens, og der er mange af dem! Hele 18 arter af pingviner findes der, og de lever i alt fra bidende kulde på Antarktis til sol og sommer på Galapagos! Kattegatcentrets nye pingvinanlæg omfatter også et interaktivt oplevelsesunivers om pingviner, hvor vi sætter spot på pingvinernes alsidighed og går helt tæt på de forskelligheder, som adskiller dem, og de karaktertræk, som forbinder dem!

Kom helt tæt på pingvinerne

I den interaktive udstilling om pingviner kan du komme helt tæt på pingvinernes liv og den finurlige adfærd, du nok kender fra dit menneskeliv. Sæt dig i pingvinens sted, og prøv om du kan score en mage eller bygge din egen rede - og måske kan du høre lige så godt som pingvinerne?

Gennem interaktive og lærerige oplevelsesstationer kan hele familien lære meget mere om livet som pingvin – på godt og ondt! Livet som pingvin kan nemlig være hårdt, og pingvinen er truet fra flere kanter. I Kattegatcentret sætter vi derfor også spot på de trusler, som pingvinen står overfor, og kigger ind i hvordan, man arbejder på at løse dem.

Glæd dig til en både lærerig, kuldeskærende og fantastisk oplevelse i Kattegatcentrets interaktive udstilling om pingviner!

Læs mere om vores nye pingvinoplevelse her

Læs mere om vores nye beboere her

Plastikudstilling

Plastik - et materiale, der ændrede verden

Udstillingen ”Plastik – et materiale, der ændrede verden” er lavet i samarbejde med den danske miljøorganisation Plastic Change, og sætter fokus på de 10 millioner ton plastik, der hvert år ender i verdenshavene. Udstillingen er dog ikke en skræmme-udstilling, men skal give et mere nuanceret billede af plastikproblematikken.

I Kattegatcentrets udstilling om plastik kan man blandt andet se animationsfilm om håndteringen af plastik, blive klogere på plastiks mange fordele og rejse 500 år frem i tiden og følge nedbrydningen af en plastikflaske – eller mangel på samme.

Læs mere om plastikudstillingen her

Ny hajudstilling

Nyhed sommeren 23: Ny udstilling om hajer

Glæd dig til sommeren 2023, hvor vi lader de fascinerende, fantastiske og frygtindgydende hajer bide sig fast som aldrig før.

I 1993 slog Kattegatcentret for første gang dørene op for en helt unik hajoplevelse, og mere end 7 millioner gæster har siden da stået snude mod snude med vores imponerende toprovdyr. Fascinerede gys er gået gennem publikum, når sandtigerhajen har vist sine sylespidse tænder, men de har også lært, at hajen er en misforstået ven.

Så hvad er op og ned? Det undersøger vi i en splinterny og topmoderne udstilling om de majestætiske rovdyr og deres fantastiske jagtegenskaber. Læs, rør og spil dig til helt nye hajtanker om havets herskende ”løve”, der befinder sig øverst i fødekæden på en helt uundværlig plads.

Glæd dig til den skarpeste og mest innovative hajoplevelse i vores kommende udstilling om hajer, der åbner til sommerferien 2023!

Frihedens Værksted

På eventyr med Troels Kløvedal i Kattegatcentret

I udstillingen ”Frihedens Værksted” kan du lære mere om eventyren Troels Kløvedals fantastiske liv, og samtidig drage afsted på din helt egen rejse til søs.

I Frihedens Værksted er det nemlig dig, der sætter kursen, når du vælger hvilket eventyr, I drager afsted på. Drag på eventyr side om side med Kløvedal, når I sejler afsted mod fremmede kyster. Sæt dit præg på skibet, prøv at sejle Nordkaperen og dyk ned i Østjyllands største akvarium: Oceanariet.

I udstillingen sætter vi spot på Troels Kløvedals fantastiske liv. Både de kendte historier, og de mindre kendte. I udstillingen kan du bl.a. opleve videoklip fra livet ombord på Nordkaperen, høre Troels Kløvedal fortælle om hans fascination for naturen og komme helt tæt på manden bag bøger som "Alle mine morgener på jorden" og "Den tynde hud".

Læs mere om udstillingen "Frihedens Værked" her

Se dagens program i Kattegatcentret her

Book et prøvedyk med hajerne i Oceanariet

Leg dig til masser af viden om fisk og sundhed i udstillingen "Det levende køkken".
Det levende køkken

Bliv klogere på fisk og sundhed i "Det levende køkken"

I "Det levende køkken" kan du skære en sild, tilberede en torsk og lege dig til masser af viden om fisk og sundhed.

Kattegatcentrets nye køkken ligner et rigtigt køkken, hvor man kan filetere fisk, stege sild, smække en pizza i ovnen, mødes med familien om spisebordet og tage opvasken. Det hele er bare digitalt og fyldt med både sjov leg for hele familien og ny viden! Og vi vil godt garantere, at du bliver klogere.

Læs mere om "Det levende køkken" her

Læs mere om vores 200 arter af dyr og hav akvarier her

Se dagens program her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2023
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her