Køb entrébillet online – og spar 10%
Læs her om nogle af de mange spændende udstillinger i Kattegatcentret - en hel ny verden lige til at dykke ned i! Prøv blandt andet kræfter med havet i oplevelseszonen Havet in Action, dyrk alger og lær om bæredygtige spisefisk i oplevelseszonen Havet i maven og lær om den lækre laks i udstillingen "Laksen fra å til hav".
Udstillinger & oplevelseszoner

Dyk ned i fascinerende udstillinger og oplevelseszoner

Læs her om nogle af de mange spændende udstillinger og oplevelseszoner i Kattegatcentret - en hel ny verden lige til at dykke ned i!

Prøv fx kræfter med havet i oplevelseszonen "Havet in Action", sæt tænderne i havet i oplevelseszonen "Havet i maven", og leg dig til masser af viden om fisk og sundhed i udstillingen "Det levende køkken".
Prøv kræfter med havet i oplevelseszonen "Havet in Action" i Kattegatcentret!
Havet in Action

Prøv kræfter med havet i 'Havet in Action'

I vores oplevelseszone ’Havet in Action’ skal du ikke kigge på – her skal du være med! Du skal trykke, pumpe, løbe, hoppe og på egen hånd udforske havets imponerende kræfter. Pulsen skal nok komme i vejret, for både arme, ben og hoved bliver udfordret, når du lærer om alt fra havstrømme og tidevand til store bølger og hurtige havdyr.

Læs mere om 'Havet in Action' her
Sæt tænderne i havet i oplevelseszonen "Havet i maven"!
Havet i maven

Sæt tænderne i havet i 'Havet i maven'

Uhmmm, i vores oplevelseszone ’Havet i Maven’ disker vi op med en bæredygtig fiskemenu i vores virtuelle seafood-restaurant. Mon du får smag for den gode samvittighed? Du kan også dyrke alger i algelaboratoriet og blive klogere på algernes mange anvendelsesmuligheder. Og så er der i øvrigt points, hvis du klasker grønne fisk – husk at dukke dig for de røde!

Målet er, at du bliver bidt af at passe godt på havet! Det bliver du, når du kender til havet som ressource – altså, når du kan kende forskel på grønne, gule og røde fisk, er klog på MSC-mærket og ved, hvilke spisefisk, der er bæredygtige.

Indholdet i algelaboratoriet er udviklet i tæt samarbejde med forskere fra AlgeCenter Danmark.
Leg dig til masser af viden om fisk og sundhed i udstillingen "Det levende køkken".
Det levende køkken

Bliv klogere på fisk og sundhed i "Det levende køkken"

I "Det levende køkken" kan du skære en sild, tilberede en torsk og lege dig til masser af viden om fisk og sundhed.

Kattegatcentrets nye køkken ligner et rigtigt køkken, hvor man kan filetere fisk, stege sild, smække en pizza i ovnen, mødes med familien om spisebordet og tage opvasken. Det hele er bare digitalt og fyldt med både sjov leg for hele familien og ny viden! Og vi vil godt garantere, at du bliver klogere.

Læs mere om "Det levende køkken" her

Læs mere om vores mere end 250 arter af dyr og mange akvarier her

Se dagens program her

Køb billetter i webshoppen
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2019
Hovedsponsor:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her