Køb din billet online!
Læs her om nogle af de mange spændende udstillinger i Kattegatcentret - en hel ny verden lige til at dykke ned i! Prøv blandt andet kræfter med havet i oplevelseszonen Havet in Action, dyrk alger og lær om bæredygtige spisefisk i oplevelseszonen Havet i maven og lær om den lækre laks i udstillingen "Laksen fra å til hav".
Udstillinger & oplevelseszoner

Dyk ned i fascinerende udstillinger og oplevelseszoner

Læs her om nogle af de mange spændende udstillinger og oplevelseszoner i Kattegatcentret - en hel ny verden lige til at dykke ned i!

Prøv fx kræfter med havet i oplevelseszonen "Havet in Action", sæt tænderne i havet i oplevelseszonen "Havet i maven", og leg dig til masser af viden om fisk og sundhed i udstillingen "Det levende køkken".
Frihedens Værksted

På eventyr med Troels Kløvedal i Kattegatcentret

I udstillingen ”Frihedens Værksted” kan du lære mere om eventyren Troels Kløvedals fantastiske liv, og samtidig drage afsted på din helt egen rejse til søs.

I Frihedens Værksted er det nemlig dig, der sætter kursen, når du vælger hvilket eventyr I drager afsted på. Drag på eventyr side om side med Kløvedal, når I sejler afsted mod fremmede kyster. Sæt dit præg på skibet, prøv at sejle Nordkaperen og dyk ned i Østjyllands største akvarium: Oceanariet.

I udstillingen sætter vi spot på Troels Kløvedals fantastiske liv. Både de kendte historier, og de mindre kendte. I udstillingen kan du b.la. opleve klip fra livet ombord på Nordkaperen, høre Troels Kløvedal fortælle om hans fascination for naturen og komme helt tæt på manden bag bøger som "Alle mine morgener på jorden" og "Den tynde hud".

Køb billet nu

Læs mere om oplevelserne i Kattegatcentret her

Se dagens program i Kattegatcentret her

Book et prøvedyk med hajerne i Oceanariet
Prøv kræfter med havet i oplevelseszonen "Havet in Action" i Kattegatcentret!
Havet in Action

Prøv kræfter med havet i 'Havet in Action'

I vores oplevelseszone ’Havet in Action’ skal du ikke kigge på – her skal du være med! Du skal trykke, pumpe, løbe, hoppe og på egen hånd udforske havets imponerende kræfter. Pulsen skal nok komme i vejret, for både arme, ben og hoved bliver udfordret, når du lærer om alt fra havstrømme og tidevand til store bølger og hurtige havdyr.

Læs mere om 'Havet in Action' her
Leg dig til masser af viden om fisk og sundhed i udstillingen "Det levende køkken".
Det levende køkken

Bliv klogere på fisk og sundhed i "Det levende køkken"

I "Det levende køkken" kan du skære en sild, tilberede en torsk og lege dig til masser af viden om fisk og sundhed.

Kattegatcentrets nye køkken ligner et rigtigt køkken, hvor man kan filetere fisk, stege sild, smække en pizza i ovnen, mødes med familien om spisebordet og tage opvasken. Det hele er bare digitalt og fyldt med både sjov leg for hele familien og ny viden! Og vi vil godt garantere, at du bliver klogere.

Læs mere om "Det levende køkken" her

Læs mere om vores mere end 250 arter af dyr og mange akvarier her

Se dagens program her

Køb billetter i webshoppen

Læs om oplevelser i sommerferien 2021 her
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her