Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Men de er her ikke helt endnu... Først skal det topmoderne pingvinanlæg bygges og pingvinerne flytte ind.
Her på siden kan du læse mere om den iskolde nyhed i Kattegatcentret og blive klogere på pingvinernes forunderlige verden.

Pingvinanlægget åbner i 2022

Åbner 2022

Pingviner i Kattegatcentret

Pingvinerne kommer


Kattegatcentret udvider med blandt andet et nyt pingvinanlæg, som bliver helt anderledes end de øvrige danske pingvinanlæg.


Anlægget skal rumme subantarktiske pingviner, som lever ved lave temperaturer nær frysepunktet. Den slags anlæg er normalt indrettet så man er helt adskilt fra pingvinerne og kan betragte dem gennem en rude. I Kattegatcentrets anlæg bliver det muligt at gå inde ved pingvinerne, så man får en oplevelse for alle sanser.

Kattegatcentret har en af Danmarks mest aktive naturvidenskabelige skoletjenester. Derfor erstatter vi vores nuværende lille og utilstrækkelige skolelaboratorium med nye faciliteter, som gør det muligt at tænke undervisning på helt nye måder.

Endelig bygger vi et helt nyt backstage område, for at forbedre de vilkår vi stiller for de dyr, som kommer ind, eller bliver syge.

Læs mere om vores vision og mission her

Pingvinerne kommer

Oplevelser i vente

DOF Birdlife og Kattegatcentret har indgået et partnerskab for pingviner.

Læs mere

Én pingvin er ikke bare én pingvin

Pingvinen er truet fra flere kanter


Forurening

Bifangst

Overfiskeri

Klima forandringer

Invasive Arter

Tab af habitat

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her