Pingvinerne kommer midt juli

... men de er her ikke helt endnu. Først skal det topmoderne pingvinanlæg i to etager nemlig bygges og pingvinerne flytte ind. Her kan du læse mere om den iskolde nyhed i Kattegatcentret 2022 og blive klogere på pingvinernes forunderlige verden!

Vi forventer, at anlægget åbner midt i juli.

Åbner 2022

Pingviner i Kattegatcentret

Pingvinerne kommer


I sommeren 2022 (midt juli) slår vi dørene op for et nyt pingvinanlæg i to etager, som bliver helt anderledes end de øvrige danske pingvinanlæg.

Anlægget skal rumme subantarktiske æselpingviner (opdrættet i Europa), som lever ved lave temperaturer nær frysepunktet. Den slags anlæg er normalt indrettet, så man er helt adskilt fra pingvinerne og betragter dem gennem en rude. Men i Kattegatcentrets nye pingvinanlæg står du i samme rum som pingvinerne, så du får en helt særlig oplevelse for alle sanser.

Kattegatcentret har en af Danmarks mest aktive naturvidenskabelige skoletjenester. Derfor erstatter vi også vores nuværende skolelaboratorium med nye faciliteter, som gør det muligt at tænke undervisning på helt nye måder. Og endelig bygger vi også et helt nyt backstage område, for at forbedre de vilkår, vi stiller for vores nyankomne eller syge dyr.

Læs mere om vores nye pingvinanlæg her

Pingvinerne kommer

Oplevelser i vente

DOF Birdlife og Kattegatcentret har indgået et partnerskab for pingviner.


Læs mere

En pingvin er ikke bare en pingvin

Pingvinerne står på tynd is. Læs om de seks største trusler mod pingviner.


Læs mere

Pingvinen er truet fra flere kanter


Oliespild

Bifangst

Overfiskeri

Klima forandringer

Invasive Arter

Tab af levested

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2022
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her