Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Pingvinanlæg

Et topmoderne pingvinanlæg

Kattegatcentrets nye pingvinanlæg bliver et helt ekstraordinært pingvinanlæg. I det nye anlæg kan I nemlig møde de subantarktiske pingviner helt tæt på. Anlægget er delt i to etager. Én over vand, og én under vand. I øverste etage står I helt tæt på pingvinerne i lugten, i lydende og i kulden! Der er ikke nogen tyk rude, som adskiller jer, og det bliver et sansemættet møde, hvor I lærer pingvinerne at kende – på godt og ondt. I underetagen er der tiltrængt fred og ro for pingvinernes skrig, og I kan fordybe jer i pingvinernes flyvetur gennem vandet.

Det kræver sit at bygge et sådant pingvinalæg. Et topmoderne ventilationsanlæg tillader mødet med pingvinerne helt tæt på. Et kompliceret lyssystem imiterer døgnrytmen i Subantarktis, så pingvinerne føler sig hjemme, og kan leve deres liv på rette vis. Et avanceret filtreringsanlæg sorterer fjer, skidt og snavs fra, så vandkvaliteten altid er top.

Anlæggets beboere bliver æselpingviner. Verdens hurtigste pingvin med en top hastighed på 36 km/t! Æselpingvinen har fået sit navn for sit brogede æsellydende kald. Det er en lille pingvin med en stor personlighed, og I kan godt glæde jer til at møde hinanden. Du kan læse mere om vores kommende beboer her.

Fakta

Blandt klipper og sten

Pingvinanlægget bliver bygget som et subantarktisk klippelandskab.

Et ekstraordinært møde

Det bliver det eneste anlæg i Danmark, hvor man kan stå i samme rum som subantarktiske pingviner.

Et stort bassin

Pingvinerne for 300.000 L vand at boltre sig i.

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her