Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Guldlokket pingvin

Guldlokket pingvin: Det gyldne monobryn

Den guldlokkede pingvin er den pingvinart, der er flest af i verden med over 10 millioner. Og navnet lyver ikke – det er en ægte guldlok, vi har med at gøre.
Den guldlokkede pingvins øjenbrynskvaster er gyldne, hvor de andre gultoppede pingviners er mere gule. Samtidig er kvasterne sammenvokset hos den guldlokkede pingvin, så det bliver til et monobryn.

Jeg er med i macaroni-klubben

På engelsk hedder den guldlokkede pingvin en macaronipingvin. Navnet har den fået af sømænd i det 19. århundrede. Pingvinen er navngivet efter medlemmer af ”macaroni-klubben”. Macaroni var et drillende navn for unge mænd, der gik i anderledes tøj og havde en flamboyant tøjstil. Når man ser pingvinens gyldne lokker, kan man godt forstå, hvorfor den har fået medlemskab.

Næbbet wrestling og finnelussinger

De guldlokkede pingviner danner enorme ynglekolonier på flere millioner individer. Hannen ankommer først til ynglepladsen og laver et territorium, inden der dannes par. Hannerne kommer hurtigt op at toppes med naboerne, og de guldlokkede pingviner er kendt for at have en kort lunte. De løser gerne deres territoriale stridigheder med voldelig næb-wrestling og hårde finne-lussinger.

Fakta

Størrelse:

Max. 70 cm

Føde:

Krill, fisk og blæksprutter

Yngleområde:

Sydlige øer i det Atlantiske og Indiske Ocean

Hvor mange er der tilbage?

Over 10 millioner
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her