Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Kejserpingvin

Kejserpingvin: -60 grader? Ingen problem

Kejserpingvinen er den største og bedst kendte af de 18 pingvinarter. Kejserpingvinen kan være neddykket i 20 minutter, og man har observeret den dykke helt ned til 535 meters dybde!

Kejseren af Sydpolen

Kejserpingvinerne yngler på Antarktis, hvor temperaturen kan blive ned til -60 °C. De lunter 100 km over den antarktiske is til store ynglekolonier, der kan rumme flere tusind individer.

Den varmeste kærlighedshistorie på Jordens koldeste sted

I kolonierne finder pingvinerne sammen i par, og nogle er sammen i flere år.
Hunnen overgiver forsigtigt sit eneste æg til hannen. Hun vender tilbage til havet for at jage, mens han bliver i kolonien sammen med de andre hanner, hvor de ruger på hver sit æg. Han balancerer ægget på sine fødder, så det er dækket af mavens hudlomme. Sådan står hver far i kolonien - midt i den barskeste vinter på Jorden, med et dyrebart æg balanceret på fødderne, og uden hverken at spise, drikke eller lægge sig ned i to iskolde måneder.
Når hunnen endelig vender tilbage med maven fuld af mad, er kejserpingvinerne afhængige af deres unikke kald, for at finde deres partner. Hunnen afløser hannen og fodrer den nyklækkede unge, og hannen kan endelig tage ud og jage. 50 dage efter ægget er klækket, er ungen stor nok til at klare kulden.

Fakta

Størrelse:

Max. 120 cm
Føde:

Fisk, blæksprutter og krill

Yngleområde:

Antarktis

Hvor mange er der tilbage?

595.000
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her