Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Kongepingvin

Kongepingvin: Kongen af Sydhavet

Kongepingvinerne opfører sig lidt som konger, når de marcherer hen ad kysten på de subantarktiske øer, hvor de yngler. Kongepingvinen har et stort udbredelsesområde, og den lever i det meste af havet rundt om Antarktis.

En kongelig affære

Kongepingvinerne finder hvert år sammen i ynglekolonier på over 100.000 par. Nogle par holder sammen flere år. Det ene år tager det andet, for kongepingvinerne har en utrolig lang ynglecyklus, hvor det tager 14-16 måneder fra ægget er lagt, til ungen er uafhængig af forældrene. Den lange cyklus gør, at kongepingvinerne kun får en unge hvert andet eller tredje år.

Når en konge klækkes

Kongepingvinerne bygger ingen rede, men beskytter i stedet deres ene æg mod kulde og rovdyr ved at bære det på fødderne. Her hviler det dækket af en hudlomme på maven. Efter 55 dage, hvor hver forældre skiftes til at holde ægget, klækker det. Den nyklækkede unge er fuldstændig afhængig af forældrene, og de passer den efterfølgende i 4-5 uger. Når ungerne er blevet større, danner de unge pingviner grupper. Få voksne kongepingviner vogter over alle ungerne, og de er først helt uafhængige af forældrene året efter.

Fakta

Størrelse:

Max. 100 cm


Føde:

Fisk, blæksprutter og krill

Yngleområde:

Subantarktiske øer

Hvor mange er der tilbage?

Vides ikke
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her