Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Nordlig springpingvin

Nordlig springpingvin: Tør du tage springet?

I stedet for at lægge sig ned og kurre afsted på maven, kommer springpingvinerne fremad og forbi forhindringer ved at springe. En del af de andre gultoppede pingviner springer faktisk også, men springpingvinerne har fået æren, da de var nogle af de første gultoppede pingvinarter, der blev opdaget.

Jeg springer over alle forhindringer for min unge

De nordlige springpingviner kalder og svinger deres fjerkvaster på livet løs for at tiltrække en mage. Når det lykkes, danner de par, som holder flere sæsoner. Der lægges to æg, hvoraf det ene er større end det andet. Almindeligvis overlever kun det store æg. Forældrene ruger på ægget, indtil det klækker efter omkring 34 dage. Den nye unge er hjælpeløs, og forældrene passer på den og fodrer den. Efter 9-10 uger er ungen stor nok til at forlade reden.

Et katastrofalt spring

Antallet af nordlige springpingviner kendes ikke, da arten først blev adskilt fra de sydlige springpingviner i 2008. Man mener dog, at antallet er faldet med 90 % de sidste 50 år. På Gough øerne svarer det fx til, at der er mistet 100 pingviner hver eneste dag i de seneste 50 år.

Fakta

Størrelse:

Max. 60 cmFøde:

Krill, fisk og blæksprutter

Yngleområde:

Subantarktiske øer

Hvor mange er der tilbage?

Vides ikke
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her