Pingvinanlægget åbner i foråret 2022!
Sydlig springpingvin

Sydlig springpingvin: Jeg springer over enhver forhindring

I stedet for at lægge sig ned og kurre afsted på maven, kommer springpingvinerne fremad og forbi forhindringer ved at springe. En del af de andre gultoppede pingviner springer faktisk også, men springpingvinerne har fået æren, da de var nogle af de første gultoppede pingvinarter, der blev opdaget.

Jeg springer ikke fra den ene partner til den næste

Springpingvinernes kvaster er ekstra lange og svinges på livet løs, når der skal tiltrækkes en mage. De sydlige springpingviner yngler i kolonier på flere tusind individer, og de danner par for livet. Hunnen lægger to æg, hvoraf det sidste er større end det første, og ofte overlever kun det store æg. Æggene overdrages til hannen, der tager sig af at udruge og beskytte dem, mens hunnen tager på havet for at jage. Nogle gange får hannen føde af hunnen, og andre gange må han faste til ægget klækker. Når ægget er klækket, skiftes pingvinparret til at jage føde og til at passe og varme den lille unge, indtil den er stor nok til at forlade reden.

Fakta

Størrelse:

Max. 60 cm
Føde:

Krill, fisk og blæksprutter

Yngleområde:

Subantarktiske øer

Hvor mange er der tilbage?

2.500.000
Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2021
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her