Køb billet online & spar
Gådefulde Verden

Norddjurs Naturvidenskabsfestival 2022: Gådefulde Verden

I 2022 afholdes Norddjurs Naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret under overskriften "Gådefulde verden".

Norddjurs Naturvidenskabsfestival er for 6.-10. klassetrin og arrangeres i tæt samarbejde med Norddjurs Skoletjeneste, ASTRA og arrangørgruppen bag festivalen. Norddjurs Naturvidenskabsfestival er støttet af Nordea Fondens naturvidenskabelige festivalpulje.

I år bliver der mulighed for at besøge Kattegatcentrets helt nye skolelaboratorium samt at gå på opdagelse i det sprit nye pingvinanlæg og sige hej til de hurtigsvømmende æselpingviner. Vi glæder os til endnu engang at have huset fuldt af nysgerrige, undersøgende og afprøvende børn fra Norddjurs kommune.

HVORNÅR

Tirsdag den 27. september og onsdag den 28. september 2022 - begge dage fra kl. 09.30 - 13.00.

PROGRAM:

Kl. 09.30 Velkomst v. Skoletjenesteansvarlig og naturfagskoordinator, Søren Forsberg. herefter åbning v. borgmester Kasper Bjerregaard
Kl. 09.45 Festivalen åbner!
Kl. 11.00 Kemishow v. Grenaa Gymnasium (udendørs)
Kl. 12.30 Festivalen lukkes af Kattegatcentret Skoletjeneste

Kl. 12.40 Fodring og træning af tropiske hajer

GRATIS ADGANG TIL KATTEGATCENTRET

Kattegatcentret åbner i forbindelse med festivalen dørene for alle skoleklasser fra Norddjurs Kommune - også friskoler og efterskoler.

Der kan deltage ca. 650 elever pr. dag, og alle skoler fra Norddjurs, der tilmelder sig inden for tilmeldingsfristen, vil blive tilgodeset med et vist antal elever.

GRATIS TRANSPORT

Norddjurs Skoletjeneste dækker transporten for folkeskoler i Norddjurs - der ikke kommer fra selve Grenaa.

TILMELDINGSFRIST

Sidste frist for tilmelding er den 15. august. Tilmelding og reservation af bus skal ske til Rita Mogensen på mail: rim@norddjurs.dk. Husk at skrive, hvilken dag, I gerne vil komme.

Spørgsmål til dagen sendes til Kim Rath Kofoed på mail: kk@kattegatcentret.dk.

Naturvidenskabsfestival22

FORMÅL MED DAGEN

Naturvidenskabsfestivalen giver eleverne et godt indtryk af, hvordan ny teknologi og naturvidenskab fungerer i praksis og inspirerer dem fagligt i denne retning.

Du kan som lærer hente inspiration i dagens program til dine undervisningsforløb inden for fx fysik, kemi, matematik, biologi og sundhed. Og du kan møde lærere fra andre skoler og pædagogiske konsulenter i festivalens V.I.P. område.

Prik gerne til din kollega - han/hun er måske ikke opmærksom på festivalen!

OPGAVEARK TIL FESTIVALEN

Svarene findes på standene. Vi anbefaler, at I printer og gennemgår opgavearket med jeres elever hjemmefra. Igen i år er der lækre præmier på højkant sponsoreret af Kattegatcentrets skoletjeneste.


OPGAVEARK TIL UDPRINT

DELTAG SELV SOM UDSTILLER

Skoler er meget velkomne til at deltage med en stand bemandet med egne elever og formidle et naturfagligt emne, man har arbejdet med på skolen. Festivalen kan på den måde bruges i arbejdet med et fællesfagligt fokusområde. Kontakt Søren Koops Forsberg på sf@kattegatcentret.dk for at høre mere.

LÆRER PÅ NATURVIDENSKABSFESTIVALEN

På festivalen vil der være inspiration til den fællesfaglige naturprøve og andre projekter, ligesom du som lærer har en unik mulighed for at netværke og etablere nye samarbejder med de mange eksterne læringsmiljøer, der har en stand. Der vil også være materiale, du kan tage med hjem.

Vi vil have tablets liggende i lærerområdet. Her håber vi, at I vil tage jer 5 minutter til at evaluere vores arrangement. Gør det gerne, mens I nyder kaffen.

DEM KAN DU MØDE PÅ NATURVIDENSKABSFESTIVALEN I KATTEGATCENTRET:

 • Viden Djurs
  - Disker op med hele syv stande som du kan finde i Kattegatcentrets Kattegatafdeling. Sanserne bliver aktiveret når i skal fiske, gætte og føle jer frem til svarende, der er gemt på standende.
 •  Grenaa Gymnasium & Reno Djurs
  - Rundt i centret finder i stande bemandet af studerende fra Grenå Gymnasium, som fortæller om alt fra klima og drivhusgasser til antistoffer og øko energi. Kl. 11.00 vil de unge kemikere tryllebinde alle med deres storslåede og gådefulde kemishow.
 • Hovedet i Havet
  - Fladfisk er ikke bare fladfisk. Undersøg en fladfisk og lær om forskelle i anatomi med Hovet i Havet
 • Vandcenter DJURS
  - Det fantastiske PFAS" Opfundet i 1938 ved en tilfældighed, anvendt i produktionen af massevis af varer, og senere fundet giftigt og kræftfremkaldende - Kan i gætte hvilke(t) produkt(er) det har været anvendt ?
 • Søren Kanne Skolen
  - Vi bryder hverdagsforestillingerne med tre spektakulære hjemmeforsøg!
 • Norddjurs Skoletjeneste
  - På standen kan i røre ved indholdet i følekasser og finde de tilhørende dyr. De modige kan smage på en Bertie Botts Multismagsbønne. Nogle smager grimt, de fleste smager godt. Hele aktiviteten tager udgangspunkt i den gådefulde  og undersøgende tilgang til verden.
 • Auning Skole
  -
  Hvad er sæbe og hvordan laver man det? Find ud af det med Auning skole.
 • Ryomgaard Realskole
  - Skydetelt med plastikkanoner! Prøv kræfter med de seje kanoner og se hvor langt du kan skyde. Der skal affyres to skud! Men hvorfor skyder kanonen ikke lige langt? Se om du kan regne det ud på standen.
 • Det Grønne Museum
  - Prøv dine evner som virtuel planteforædler. Gennemfør vores interaktive spil, og få hurtigt svar på om du har brugt de rigtige kriterier i din udvælgelse af korn.
 • Gammel Estrup
  - Oplev den forunderlige videnskab på herregården, hvor herremandens livlæge og huslærer lavede nogle af de første mikroskopiske undersøgelser med dele fra dyre- plante- og mineralriget.
 • Jesper Naturformidleren
  - Smag på fremtidens bæredygtige proteinkilde.
 • VIA læreuddannelsen
  - Muslingesuppe over bål. Smag på regenerative fødevare såsom muslinger og tang.
 • Astra
 • Kattegatcentret
  -
  Vi byder velkommen i vores sprit nye skolelaboratorium hvor vi skal gå i forskernes fodspor når vi kigger på naturens vigtigste bloddonorer i form af vaske ægte altantiske dolkhaler.

Læs om naturvidenskabsfestivalen 2021 her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2023
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her