Køb billet online & spar
Ud i universet

Norddjurs Naturvidenskabsfestival 2023: Ud i universet

I 2023 afholdes Norddjurs Naturvidenskabsfestival i Kattegatcentret under overskriften "Ud i universet".

Norddjurs Naturvidenskabsfestival er for 6.-10. klassetrin og arrangeres i tæt samarbejde med Norddjurs Skoletjeneste, ASTRA og arrangørgruppen bag festivalen. Norddjurs Naturvidenskabsfestival er støttet af Nordea Fondens naturvidenskabelige festivalpulje.

I år bliver der mulighed for at besøge Kattegatcentrets helt nye skolelaboratorium samt at gå på opdagelse i det sprit nye pingvinanlæg og sige hej til de hurtigsvømmende æselpingviner. Vi glæder os til for tiende år i streg at have huset fuldt af nysgerrige, undersøgende og afprøvende børn fra Norddjurs kommune.

HVORNÅR

Tirsdag den 26. september og onsdag den 27. september 2023 begge dage fra kl. 09.30 - 13.00.

PROGRAM:

Kl. 09.30 Velkomst v. Skoletjenesteansvarlig og naturfagskoordinator, Søren Forsberg. herefter åbning v. borgmester Kasper Bjerregaard (Borgmesteren kommer kun onsdag)
Kl. 09.45 Festivalen åbner!
Kl. 11.00 Kemishow v. Grenaa Gymnasium (udendørs)
Kl. 12.30 Fodring og træning af tropiske hajer

Kl. 12.45 Festivalen lukkes af Kattegatcentret Skoletjeneste

Kl. 13.00 De sidste busser afgår fra Kattegatcentret

GRATIS ADGANG TIL KATTEGATCENTRET

Kattegatcentret åbner i forbindelse med festivalen dørene for alle skoleklasser fra Norddjurs Kommune - også friskoler og efterskoler.

Der kan deltage ca. 650 elever pr. dag, og alle skoler fra Norddjurs, der tilmelder sig inden for tilmeldingsfristen, vil blive tilgodeset med et vist antal elever.

GRATIS TRANSPORT

Norddjurs Skoletjeneste dækker transporten for folkeskoler i Norddjurs - der ikke kommer fra selve Grenaa.

TILMELDINGSFRIST

Sidste frist for tilmelding er den 10. September. Tilmelding og reservation af bus skal ske til Rita Mogensen på mail: rim@norddjurs.dk. Husk at skrive, hvilken dag, I gerne vil komme.

Spørgsmål til dagen sendes til Kim Rath Kofoed på mail: kk@kattegatcentret.dk.

FORMÅL MED DAGEN

Naturvidenskabsfestivalen giver eleverne et godt indtryk af, hvordan ny teknologi og naturvidenskab fungerer i praksis og inspirerer dem fagligt i denne retning.

Du kan som lærer hente inspiration i dagens program til dine undervisningsforløb inden for fx fysik, kemi, matematik, biologi og sundhed. Og du kan møde lærere fra andre skoler og pædagogiske konsulenter i festivalens V.I.P. område.

Prik gerne til din kollega - han/hun er måske ikke opmærksom på festivalen!

OPGAVEARK TIL FESTIVALEN

Svarene findes på standene. Vi anbefaler, at I printer og gennemgår opgavearket med jeres elever hjemmefra. Igen i år er der lækre præmier på højkant sponsoreret af Kattegatcentrets skoletjeneste.


OPGAVEARK TIL UDPRINT

DELTAG SELV SOM UDSTILLER

Skoler er meget velkomne til at deltage med en stand bemandet med egne elever og formidle et naturfagligt emne, man har arbejdet med på skolen. Festivalen kan på den måde bruges i arbejdet med et fællesfagligt fokusområde. Kontakt Søren Koops Forsberg på sf@kattegatcentret.dk for at høre mere.

LÆRER PÅ NATURVIDENSKABSFESTIVALEN

På festivalen vil der være inspiration til den fællesfaglige naturprøve og andre projekter, ligesom du som lærer har en unik mulighed for at netværke og etablere nye samarbejder med de mange eksterne læringsmiljøer, der har en stand. Der vil også være materiale, du kan tage med hjem.

Vi vil have tablets liggende i lærerområdet. Her håber vi, at I vil tage jer 5 minutter til at evaluere vores arrangement. Gør det gerne, mens I nyder kaffen.

DEM KAN DU MØDE PÅ NATURVIDENSKABSFESTIVALEN I KATTEGATCENTRET:

  • Viden Djurs

  •  Grenaa Gymnasium

  • Reno Djurs

  • Søren Kanne Skolen

  • Norddjurs Skoletjeneste

  • Auning Skole

  • Ryomgaard Realskole

  • Det Grønne Museum

  • Gammel Estrup

  • Kattegatcentret

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her