Sølvmåge (Larus argentatus) på stenmålen ved Kattegatcentrets sælanlæg.
Sølvmåge

Jeg har nok lidt dårlig smag

Sølvmågen (Larus argentatus)


Sølvmågen lever i Nord- og vesteuropa og er den mest almindelige af de store måger. Den skriger og skriger og skriger. ”Gi’ mig mad, gi’ mig mad – hvad som helst,” råber den med stor sandsynlighed. De stikkende gule øjne insisterer, mens vingefanget på næsten halvanden meter basker omkring.

Alt skidt fra havet - ja tak!


Fra naturens side er sølvmågen kystens skraldemand – alt skidt fra havet er nemlig på menuen. Sølvmågen er stort set altædende, men favoritterne består hovedsagelig af fisk, smådyr, plantedele, fugle, ådsler og affald. Lækkert! I sommerhalvåret æder den sågar fugleunger, og selv sølvmågeunger kan risikere at havne i det kraftige gule næb med den røde plet. Sølvmågen flyver gerne 30 km i sin søgen efter føde, så appetitten er selvfølgelig stor.

Til gengæld tager mågen ikke hvem som helst, når det gælder kærlighedslivet. Hr. og fru Sølvmåge danner par for livet, og de forsvarer indædt deres territorium i de store ynglekolonier – om der så skal brækkes vinger undervejs.

Sølvmågerne er helt pjattet med at holde til på stenmolen, der afskærmer Kattegatcentrets sæler fra Kattegat - måske er du så heldig at få øje på dem under dit besøg?

Læs mere om Kattegatcentrets sæler her

Fakta om sølvmågen

Vingefang:

130-158 cm

Vægt:

750-1.250 g

Kuldstørrelse:

3 æg

Rugetid:

28-30 dage

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2018
Hovedsponsor:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her