Køb billet
 
Website

Privatlivspolitik

Her kan du læse om Kattegatcentrets privatlivspolitik.

Indledning

Vores mål at give alle en god oplevelse i Kattegatcentret og at gøre vores gæster ”bidt af havet”. I den forbindelse sker der en behandling af personoplysninger om fx vores gæster og samarbejdspartnere. Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig.

Formålet med denne privatlivspolitik er at sikre gennemsigtighed og give dig et indblik i, hvordan Kattegatcentret behandler de personoplysninger, vi indsamler i forbindelse med vores aktiviteter for at drive og udvikle Kattegatcentret.

Behandling af personoplysninger

Personoplysninger er de informationer, du giver os, hvis du fx tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer og undersøgelser, registrerer dig som årskortholder, foretager køb i webshoppen eller i Kattegatcentret. Desuden gælder det også informationer, som Kattegatcentret indsamler, når du benytter vores services – eksempelvis vores website og webshop.

Vi indsamler og behandler typisk følgende oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din PC, mobil eller tablet, geografisk placering, oplysninger om, hvilke sider du besøger (interesser) på vores website og webshop – og din adfærd på de givne sider. I det omfang du selv indtaster informationerne, behandles desuden: Navn, telefonnummer, adresse, postnummer, e-mail, fødselsdato, børns navn og fødselsdato, årskortoplysninger, produkter og datoer.

Dette vil typisk være i forbindelse med køb i webshoppen, ved tilmelding til arrangementer eller ved tilmelding til Kattegatcentrets nyhedsbrev.

Hvis du afgiver personoplysninger om andre end dig selv (fx i forbindelse med køb af årskort til andre), opfordrer vi dig til først at indhente samtykke til afgivelse af oplysningerne.

Vi behandler udelukkende dine personoplysninger i overensstemmelse med persondatalovgivningen. Retsgrundlaget for behandlingen er EU Persondataforordningens art 6, stk. 1, litra f.


Formål

Formålet med behandlingen af data er at sikre en god oplevelse og service for vores gæster - både i og uden for Kattegatcentret. Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger, at registrere dine køb og betalinger samt at kunne levere de services, du har efterspurgt. Vi bruger også oplysningerne i forbindelse med udvikling af Kattegatcentret, til at optimere brugeroplevelsen og målrette vores annoncering, så vi kan tilbyde dig relevant information om aktiviteter, tilbud, nyheder og produkter på tværs af alle kanaler – f.eks. nyhedsbrev, sociale medier, website og webshop.

Kattegatcentret behandler ligeledes personoplysninger med henblik på at opfylde lovkrav – fx i forbindelse med bogføring. Vi indsamler også oplysninger for at sikre gæsternes sikkerhed, forebygge kriminalitet og undgå eventuelt misbrug - fx af årskort.

Årskort

Når du køber eller fornyer årskort til Kattegatcentret, indsamler vi oplysninger om navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer, fødselsdato og oplysninger om gæstens besøg i og brug af Kattegatcentret.

I forbindelse med udstedelse af årskort i Kattegatcentret kan du ligeledes vælge, om du ønsker at modtage gode tilbud pr. e-mail via vores nyhedsbrev.

Vi tager et billede af dig, der printes på dit årskort til Kattegatcentret. Dette foto bliver udelukkende brugt til adgangskontrol. årskortholdere kan i visse tilfælde blive bedt om at vise legitimation.

Vi sletter dine oplysninger 2 år efter årskortets udløbsdato, hvis ikke det er fornyet inden. Hvis du beder om at få dine oplysninger slettet i løbet af det år, hvor dit årskort er gyldigt, medfører det, at dit årskort bliver ugyldigt, og årskortet refunderes ikke. Når dit årskort er udløbet, kan du altid henvende dig til os og bede om at få dine oplysninger slettet.

Markedsføring

Elektronisk post – nyhedsbreve & servicemails

Ved tilmelding til elektronisk post fra Kattegatcentret giver du samtykke til, at Kattegatcentret må sende nyhedsbreve og servicemails. Disse kan fx indeholde information om nyheder, åbningstider, gode tilbud, konkurrencer og historier fra Kattegatcentret og livet i havet.

Vores nyhedsbreve kan også indeholde gode tilbud fra vores samarbejdspartnere. Her kan du se en oversigt over vores samarbejdspartnere. Kattegatcentrets samarbejdspartnerne udgøres pt. af: Djurs Sommerland, dansommer, NOVASOL, Sol og Strand, DAZA-attraktioner (med i DAZA er foruden Kattegatcentret: Den Blå planet, Fjord & Bælt, Knuthenborg Safaripark, København Zoo, Givskud Zoo, Odense Zoo, Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, Randers Regnskov, Øresundsakvariet, Ree Park, Skandinavisk Dyrepark, Aalborg Zoo, Nordsøen Oceanarium, AQUA) samt medlemmer af Top Attraktioner (medlem af Top Attraktioner er foruden Kattegatcentret: Aqua Akvarium & Dyrepark, Aros, Den Blå Planet, Den Gamle By, Djurs Sommerland, Fregatten Jylland Fårup Sommerland, Givskud Zoo – Zootopia, Moesgaard Museum Momu, Nordsøen Oceanarium, Odense Zoo, Randers Regnskov, Ree Park, Tivoli Friheden, Universe, Vikingeskibsmuseet, København Zoo og Aalborg Zoo).

Samtykke kan fx gives i forbindelse med køb på Kattegatcentrets webshop, ved deltagelse i konkurrencer eller direkte ved tilmelding til nyhedsbrevet på Kattegatcentrets hjemmeside.

Vi behandler dit navn, e-mail-adresse, fornavn og fødselsdato på eventuelle børn, postnummer, købshistorik, besøgshistorik samt information om billetter og årskort.

Sociale medier

Kattegatcentret benytter sociale medier som en del af vores markedsføring og til kommunikation med vores gæster. I den sammenhæng benytter vi personoplysninger til følgende formål:

  • At besvare dine henvendelser til os – fx via private beskeder, kommentarer på opslag eller anmeldelser
  • Offentliggørelse af brugergenereret indhold efter tilladelse
  • Markedsføringskampagner og segmenteret markedsføring, fx via Facebook Custom Audiences og Facebook Lookalikes
  • Analyse og afrapportering på aggregeret niveau

På vegne af Kattegatcentret behandler de sociale medier (f.eks. Facebook, Instagram, LinkedIn, YouTube) oplysninger til gruppemålrettet markedsføring om Kattegatcentret og vores services og produkter. De sociale medier behandler indsamler og behandler desuden oplysninger om dig til egne formål. Hvis du vil vide mere om deres behandling af personoplysninger, henviser vi dig til at holde dig opdateret på respektive sociale medier.

Ved brug af og besøg på sociale medier, kan Kattegatcentret behandle følgende personoplysninger:

  • Din adfærd på Kattegatcentrets sider, grupper og begivenheder. Det gælder fx din interaktion med os og andre besøgende - herunder kommentarer, beskeder, opslag, anmeldelser og deling af indhold og sider. Det gælder også dine klik på annoncer og funktioner
  • Oplysninger afgivet i beskeder, kommentarer eller opslag - enten direkte til Kattegatcentret eller offentligt på siden, gruppen eller begivenheden
  • Oplysninger om dine køb og ordrer, hvis din henvendelse til os drejer sig om dette
  • Billeder og videoer med persondata, som du sender til os eller deler på vores sider, grupper eller begivenheder
  • Oplysninger om dig, som deles af andre brugere på vores sider, grupper og begivenheder på sociale medier


Tilbagekaldelse af samtykke

Du har altid mulighed for at tilbagekalde eventuelle samtykker, der er afgivet til Kattegatcentret. I så fald sletter og stopper vi behandlingen af dine personoplysninger, medmindre vi er berettigede eller forpligtede til at fortsætte behandlingen eller opbevaringen af dine personoplysninger på andet grundlag, fx lovgivningen.

Hvis du tilbagekalder et samtykke, kan det betyde, at vi ikke længere har mulighed for at tilbyde dig samme produkter og services - fx på vores website og webshop.

Tilbagekaldelse af dit samtykke berører ikke lovligheden af den behandling, som er sket før tilbagekaldelse af samtykket.

Hvis du ikke fortsat ønsker at modtage nyhedsbreve fra Kattegatcentret, kan du tilbagekalde dit samtykke ved at klikke på ’Afmeld nyhedsbrev’, der ligger som fast link i bunden af alle nyhedsbreve. Dine oplysninger bliver desuden slettet automatisk efter principperne om passivitet, hvis vi mod forventning ikke har gjort brug af samtykket i mere end 12 måneder.

Kontakt til Kattegatcentret

Hvis du henvender dig til Kattegatcentret – fx med spørgsmål til kundeservice – registrerer vi kun de personoplysninger, som er nødvendige for, at vi kan hjælpe dig med din henvendelse.

Billede og videoer fra Kattegatcentret

Kattegatcentret tager løbende billeder og video i Kattegatcentret, som bruges til markedsføring fx på sociale medier, i nyhedsbreve eller på Kattegatcentrets website.

Hvis der optræder genkendelige gæster på materialet, indhenter Kattegatcentret samtykke til brug af billederne jf. Datatilsynets gældende retningslinjer.

Leverandører og samarbejdspartnere

Hvis du eller din virksomhed samarbejder med Kattegatcentret - fx som leverandør, konsulent eller anden samarbejdspartner, kan vi registrere dit navn og kontaktoplysninger, stillingsbetegnelse, virksomhed og evt. andre oplysninger, som er relateret til samarbejdet.

Sikkerhed og fortrolighed

Det er Kattegatcentrets højeste prioritet, at alle personoplysninger bliver behandlet sikkert og fortroligt. Derfor har vi truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at sikre, at dine oplysninger ikke hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, tabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Personoplysninger placeres på en sikker server i en database, som kun Kattegatcentrets administratorer har adgang til.

Periode for opbevaring af personoplysninger

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger

Vi passer godt på dine oplysninger, og videregiver ikke disse uden dit samtykke eller anden gyldig hjemmel. Hvis der er et sagligt formål, overlader vi i visse tilfælde personoplysninger til eksterne samarbejdspartnere, der behandler oplysningerne på vegne af Kattegatcentret. Det kan fx være i forbindelse med teknisk drift og udvikling af website og webshop, udsendelse af nyhedsbreve, spørgeundersøgelser samt målrettet markedsføring, herunder retargeting.

Disse virksomheder behandler udelukkende data på vegne og under instruks af Kattegatcentret. De må dermed ikke anvende oplysningerne til andet formål end opfyldelse af aftalen med os, og er underlagt fortrolighed. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med databehandlere, der behandler personoplysninger på vores vegne.

To af disse databehandlere, Google Analytics v/Google LLC. og Facebook Inc., er etableret i USA. De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem databehandlerens certificering under EU-U.S. Privacy Shield, jfr. EU Persondataforordningens art. 45.

Kopi af Google LLC's certificering kan findes her

Kopi af Facebook Inc.'s certificering kan findes her

Oplysninger om din brug Kattegatcentrets website og webshop (f.eks. hvilke annoncer du får vist og klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment) kan videregives til tredjeparter i det omfang, disse oplysninger er kendt. Du kan se, hvilke tredjeparter der er tale om i afsnittet om "Cookies" nedenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af oplysninger. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

I henhold til lovgivningen kan det i visse tilfælde også være nødvendigt at videregive oplysninger til politiet – hvis der f.eks. er mistanke om kreditkortsvindel.

Dine oplysninger vil aldrig blive solgt eller videregivet med andre formål end ovenstående.

Rettighed til indsigt i personoplysninger

I henhold til persondataloven har du ret til indsigt i, hvilke oplysninger der er registreret om dig, og til hvilke formål oplysningerne behandles. Der er dog visse undtagelser fastsat i lovgivningen.

Du kan desuden gøre indsigelse mod indsamling og videre behandling af dine personoplysninger. Derudover har du ret til at kræve berigtigelse af dine personoplysninger, eller bede os om at begrænse behandlingen af dine personoplysninger.

Hvis du beder om det, vil vi slette de personoplysninger, som vi har registreret om dig uden unødigt ophold. Dette gælder, medmindre vi kan fortsætte behandlingen på et andet grundlag, fx hvis behandlingen er nødvendig for at kunne fastlægge et retskrav, eller hvis det er nødvendigt for at besvare en henvendelse fra dig.

I visse tilfælde har du ret til at modtage de oplysninger, som vi har registreret om dig, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format, samt anmode os om at transmittere disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

Hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder som beskrevet ovenfor, er du velkommen til at kontakte os på kc@kattegatcentret.dk.

I forbindelse med din henvendelse, beder vi dig give os tilstrækkelige oplysninger til, at vi kan behandle din henvendelse, herunder dit fulde navn og din e-mailadresse, så vi kan identificere dig og svare på din anmodning.

Vi vil svare på din henvendelse hurtigst muligt og senest inden for 30 dage.

Skulle du ønske at få data slettet, gør vi opmærksom på, at forskellige funktioner på Kattegatcentrets website og webshop ikke længere vil fungere eller være tilgængelige.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder på www.datatilsynet.dk.


Links til andre websites

Vores hjemmeside kan indeholde links til andre websites. Kattegatcentret er ikke ansvarlige for indholdet på andre websites eller for indehaverens praksis for indsamling og behandling af personoplysninger. Derfor er vores opfordring, at du læser privatlivspolitik og andre relevante politikker, når du besøger andre websites.

Køb i webshop

Salgs- og leveringsbetingelser for køb i Kattegatcentrets webshop kan læses her

Ændring af samtykke
Vil du ændre det samtykke, du har givet ved brug af kattegatcentret.dk, kan du til enhver tid trække det tilbage. Hvis du vil afmelde dig Kattegatcentrets nyhedsbreve, kan du til enhver tid tilbagekalde dit samtykke ved at klikke på ’Afmeld nyhedsbrev’, der ligger som fast link i bunden af alle nyhedsbreve.

Du er også velkommen til at sende en e-mail til kc@kattegatcentret.dk eller ringe til os på tlf. 8632 5200, hvis du ikke ønsker at blive kontaktet med gode tilbud.

Til udsendelse af e-mails bruger vi mailklienten MailChimp: 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308 USA.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til eller ønsker at klage over behandling af personoplysninger, er du altid velkommen til at kontakte Kattegatcentret på kc@kattegatcentret.dk.

Du har også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Ændringer af privatlivspolitikken

Vi forbeholder os retten til at ændre privatlivspolitikken på baggrund af væsentlige ændringer i lovgivningen, nye tekniske løsninger, nye eller forbedrede funktioner eller for at optimere Kattegatcentrets website og webshop.

Du kan se dato for seneste opdatering af privatlivspolitikken i bunden af denne side.

Udgiver & dataansvarlig

Følgende er ejer af websitet og dataansvarlig for indsamling og behandling af personoplysninger beskrevet i denne privatlivspolitik:

Websitet ejes og publiceres af:

Kattegatcentret

Færgevej 4

8500 Grenaa

(+45) 8632 5200

CVR: 16278246

 

Opdateret den 21. november 2022

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2022
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her