Husk at medbringe gyldigt coronapas!
Almindelig dragefisk (Pterois volitans) i Kattegatcentret.
Almindelig dragefisk

Almindelig dragefisk: Ska’ du ha’ en lammer?

Dragefisken (Pterois volitans)


Denne almindelige dragefisk ligner lidt en fugl med sine mange flagrende finnestråler. Men den svømmer nu ikke rundt og kvittevitter sødt og uskyldigt. Strålefinnerne består af giftige pigge, som bruges i selvforsvar. Som medlem af familien Scorpaenidae, som også kaldes skorpionfisk, hører den almindelige dragefisk til blandt verdens giftige fisk!

Alt afhængig af, hvor den befinder sig, kan den almindelige dragefisk kamuflere sin kampvægt på op til 1,2 kg og sine 30-38 cm, så den bliver næsten helt usynlig. Derfor kan man let komme alt for tæt på dens giftige pigge, og det får man at mærke! Heldigvis dør mennesker sjældent af stik, hvis de bliver behandlet med varme og evt. binyrebarkhormon, men giften er meget smertefuld.

Tilholdsstedet er varme havområder i den vestlige del af Stillehavet – hovedsageligt ved koralrev helt ned til 50 meters dybde, men man finder også den almindelige dragefisk ved lavvandede klippekyster, laguner, flodmundinger og havne. Her gemmer den sig i revner og sprækker om dagen for så at slå til, når mørket bryder frem. Små fisk, rejer og krabber har ikke en chance, når finnerne sættes op som gitter mod korallerne – byttet er spærret inde, og sluges!

Fakta om den almindelige dragefisk

Levetid:

10 år

Den almindelige dragefisk kan blive op til 10 år gammel.
Føde:

Små fisk, rejer og krabber.


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2022
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her