Køb billet online & spar
Langhornet kofisk (Lactoria cornuta) i Kattegatcentret.
Langhornet kofisk

Langhornet kofisk: Jeg ligner en ko, men jeg har mange hestekræfter

Den langhornede kofisk (Lactoria cornuta)

Navnet siger vist det hele? Den langhornede kofisk (Lactoria cornuta) er en pudseløjerlig fætter! Det bliver ikke mindre komisk af, at den prikkede, lille art hører til gruppen af de kantede, kasseagtige kuffertfisk. Altså hele to navne, som kunne udløse lidt godmodigt drilleri på havbunden.

HAR DU OGSÅ LAGT NAVN TIL EN BIL?

Men okay, de to hornlignende udvækster på toppen af hovedet ligner da med lidt god vilje faktisk kohorn. Og fordi fiskens kraftige, pladelignende skæl er smeltet sammen, så ligner kroppen faktisk også en kasse. Kasseformen gør kroppen stiv og ufleksibel, så al bevægelse må ske ved hjælp af de små finner på hale, ryg og bryst.

Kofisken ser med andre ord ikke umiddelbart ud til at have den ideelle kropform til at bevæge sig rundt i vandet, men sandheden er en helt anden. Den sjove kasseform giver nemlig meget lidt modstand, og det har selveste Mercedes-Benz ladet sig inspirere af i designet af deres aerodynamiske bil, ’Bionic’.

Fakta om langhalet kofisk

Længde:

40 cm

Op til omkring 40 cm.

Føde:

Lever af små krebsdyr ved at blæse sandet væk på havbunden.Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her