Køb billet online & spar
Almindelige stenfisk (Synanceia verrucosa) i Kattegatcentret.
Almindelig stenfisk

Almindelig stenfisk: Mit bekendtskab gør stensikkert avs

Stenfisken (Synanceia verrucosa)

Den almindelige stenfisk (Synanceia verrucosa) er verdens giftigste fisk! Heldigvis holder den kun til i varme havområder i Rødehavet, det Indiske Ocean og Stillehavet.


Stenfisken bliver op til 40 cm lang og ser ligeså grum ud, som den er. Mundvigene vender nedad, og med sin meget ujævne hud i brogede grønlige og brune farver kan den camouflere sig som en sten. Det benytter den luskede fisk sig af, når den ligger helt stille på koralrevets bund og venter på, at en intetanende fisk skal komme forbi. I løbet af et splitsekund åbner stenfisken så sin kæmpestore mund og suger byttet ind.


Føler den sig truet, løfter den sin rygfinne, der består af 12-14 giftpigge. Giften er forfærdelig smertefuld for mennesker – faktisk den værste fysiske smerte et menneske kan føle, og den kan være dødelig. Der er historier om folk, der simpelthen har bedt om at få amputeret deres arme eller ben, efter at de er blevet ramt af stenfiskens pigge!

Fakta om almindelig stenfisk

Størrelse:


40 cm

Kan blive op til 40 cm lang, normalt dog kun 25-30 cm.

Vægt:


2,5 kg

Kan veje op til 2,5 kg.

Antal giftpigge:


12-14Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her