Køb entrébillet online – og spar 10%
Konæserokke (Rhinoptera bonasus) i Kattegatcentret.
Konæserokke

Konæserokke: Er der muuuhligvis noget her, jeg kan spise?

Konæserokken (Rhinoptera bonasus)


Konæse? Ja, det yderste af hovedet runder indad i midten, og det ligner da fuldstændig en konæse! Konæserokken (Rhinoptera bonasus) findes i det tropiske bælte af Atlanten, hvor den sammen med 10.000 artsfæller vandrer mellem nord og syd.

Den bliver op til to meter bred og har praktisk nok – modsat de bundlevende rokker – sine øjne på siden af hovedet. På den måde kan den se farer både fra oven og fra neden.

Som glade køer op græs


Selvom rokken tager på lange oceaniske vandringer, søger den ind til kysten for at finde føde. Jagten foregår ved, at den skyder to finnelapper ud, der ligner smalle læber. Med lapperne roder den sandbunden igennem efter bløddyr og krebsdyr. Inde i munden sidder rækkevis af flade tænder, som den bruger til at knuse de hårde skaller.

Konæserokken kan finde på at hoppe højt ud af vandet og lande med et ordentligt plask. Måske lidt ligesom, når man lukker glade køer på græs?

Fakta om konæserokken

Længde:

215 cm

Kan blive op til til 215 cm, normalt dog kun 120 cm.
Føde:

Bløddyr, fisk og krebsdyr.


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2019
Hovedsponsor:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her