Køb billet online & spar
I tæt samarbejde med Norddjurs Skoletjeneste og NTScenteret inviterer Kattegatcentret onsdag den 24. september kl. 9.30-13.00 til Dansk Naturvidenskabsfestival 2014. En national festival, der med arrangementer i hele landet i uge 39 sætter fokus på at skabe interesse for naturvidenskab blandt børn og unge.
18.09.2014

Kom på en rejse ud i fremtiden

I tæt samarbejde med Norddjurs Skoletjeneste og NTScenteret inviterer Kattegatcentret onsdag den 24. september kl. 9.30-13.00 til Dansk Naturvidenskabsfestival 2014. En national festival, der med arrangementer i hele landet i uge 39 sætter fokus på at skabe interesse for naturvidenskab blandt børn og unge.


ROBOTTER AF SUGERØR

Når Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, åbner ballet i Kattegatcentret under årets festivaltema ”Vejen til fremtiden”, venter der de mere end 500 tilmeldte skoleelever fra Norddjurs Kommune en hel perlerække af spændende oplevelser og aktiviteter.


”Vi byder på en lang række aktiviteter både ude og inde, spændende foredrag og sjove workshops. Eleverne kan fx høre om plastikforurening i havene, lære at bygge robotter af sugerør og få en vild sejltur på fremtidens hav,” fortæller Lars Wieland, der er skoletjeneste- og udviklingsansvarlig i Kattegatcentret og hovedansvarlig for arrangementet.


150.000 DELTAGER PÅ LANDSPLAN

Dansk Naturvidenskabsfestival finder sted hvert år i uge 39 og har 150.000 deltagende elever på landsplan - ca. 1/3 af landets skoler deltager og 2/3 af landets gymnasier. Formålet med en uge i naturvidenskabens tegn er at skabe et frirum, hvor der eksperimenteres med nye undervisningsmetoder, emner og samarbejder, som kan inspirere til resten af årets naturfagsundervisning.


”Vi ønsker at støtte op om den gode og spændende udvikling, der er i gang på naturfagsområdet i kommunens skoler ved at arrangere en stor og mærkbar naturfagsevent for skolerne - og på den måde bidrage til, at flere børn får lyst til at gå den naturvidenskabelig karrierevej,” fortæller Lars Wieland om festivalen i Kattegatcentret, der er ét af i alt 67 projekter på landsplan, der har fået støtte fra Nordea-fondens Naturvidenskabelige festivalpulje til at eksperimentere med dette års tema ”Vejen til fremtiden”.


FAKTA


  • Følgende institutioner og aktører bidrager også til festivalen i Kattegatcentret: Reno Djurs, Grenaa Gymnasium, Viden Djurs HTX, AlgeCenter Danmark, Arktisk Center, Auning Skole, Kattegatskolen, UV og formidling - opfinder og undervisningskonsulent Finn Skaarup, Kyst- og Fjordcentret, Baunhøj Mølle med billedkunstner Ketty Steffensen samt Grønt flag - grøn skole.

Læs mere om Kattegatcentrets skoletjeneste her


Læs mere om oplevelser i Kattegatcentret her


Se dagens spændende program i Kattegatcentret her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her