Køb billet online & spar
Ny udstilling marint affald i Kattegatcentret
25.11.2014

Ny udstilling om affald i havet

I Stillehavet flyder der en gigantisk ø af delvist opløst plastik rundt, og langs de danske strande blander tang og muslingeskaller sig alt for ofte med lightere, sugerør og plastikposer. Hvor end i verden du befinder dig, er affald i havet et stigende problem med store konsekvenser for både mennesker og dyreliv.


Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, åbnede i dag kl. 10 en iøjnefaldende ny vandreudstilling i Kattegatcentret med titlen ”Marint affald”, der netop sætter fokus på problemet med affald i havet og langs strandene.Hver 3. sild indeholder plastik

”Alene i Nordsøen efterlades der hvert år 20 tons affald og 3/4 af dette er plastik. Vi kan ikke se det, men det gemmer sig i havet,” sagde Jan Petersen i dag i Kattegatcentret ved åbningen af udstillingen, der vises i samarbejde med Kommunernes Internationale Miljøorganisation (KIMO).


Og affaldet ender ikke her. Fugle, fisk og havpattedyr forveksler affaldsstykkerne med føde og lider en pinefuld død med maven fuld af lightere, sugerørsstumper og plastikposer. De opløste plastikstykker bliver også en del af havets fødekæder og ender i sidste ende på vores egne middagsborde.


”Hver 3. røgede sild, vi køber hos fiskehandleren, indeholder plastik. Det er bestemt ikke noget, der er rart at tænke på. Og vi kender slet ikke alle konsekvenserne. Men skal vi gøre noget ved problemet, må vi lære fakta at kende først – og derfor er jeg glad for, at åbne Kattegatcentrets nye udstilling” sagde Jan Petersen.


Vandreudstillingen ”Marint affald” har indtil videre været på besøg i både Esbjerg, Varde, Lemvig, Hvide Sande og Holstebro og kan opleves i Kattegatcentret frem til den 7. april 2015, hvorefter den skal videre til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Udstillingen støttes af EU MARLISCO projektet, som kører samtidigt i 13 europæiske lande.


Læs pressemeddelelse


FAKTA


  • Udstillingen blev indviet den 25. november kl. 10.00 og kan opleves i Kattegatcentret frem til den 7. april 2015
  • Læs mere om EU MARLISCO projektet på www.marlisco.eu.
  • For mere information kontakt leder for udstilling og formidling, Karsten Bjerrum Nielsen, på mail kbn@kattegatcentret.dk, tlf. 8758 0521

Læs mere om oplevelser i Kattegatcentret her


Se dagens spændende program i Kattegatcentret her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her