Køb billet online & spar
Kattegatcentret netop er blevet optaget i den europæiske sammenslutning af zoologiske haver og akvarier – EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).
06.05.2014

Kattegatcentret optaget i EAZA

”En vanvittig god nyhed!”


Sådan beskriver en stolt og meget glad direktør i Havets Hus/Kattegatcentret, Bjarne Klausen, beskeden om, at Kattegatcentret netop er blevet optaget i den europæiske sammenslutning af zoologiske haver og akvarier – EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).


Strenge optagelseskrav

Optagelsen i EAZA er kulminationen på et stort stykke arbejde, som Kattegatcentret tog fat på sidste år, hvor Kattegatcentret ansøgte om medlemsskabet.


”Kattegatcentret har lagt et enormt stykke arbejde i at blive optaget som fuldgyldigt medlem i EAZA, og der er meget strenge optagelseskriterier. For et par måneder siden indsendte vi en omfattende ansøgning, der blandt andet indeholdt et langt spørgeskema plus 17 bilag, som alt sammen dokumenterede Kattegatcentrets seriøse måde at arbejde på,” fortæller Bjarne Klausen.


Den omfattende ansøgning blev startskuddet til en såkaldt ”screeningsperiode”.


”I marts måned fik vi besøg af 3 internationale ”screenere”, der i løbet af 2 dage gennemgik Kattegatcentret fra top til tå. Screenerne vendte hver en sten, kiggede alle afkroge af Kattegatcentret efter i sømmene, vurderede arbejdsklima, dyrehold og meget mere. Efter besøget indstillede screenerne os til optagelse, og denne anbefaling har EAZA’s medlemskomité nu til vores store glæde behandlet positivt,” fortæller Bjarne Klausen.


Vigtigt fællesskab

Medlemsskabet har stor betydning for Kattegatcentrets fremtidige udvikling, da det nu bliver langt nemmere at etablere samarbejde med andre akvarier, når det handler om udveksling af dyr og det vigtige avlsarbejde.


”Zoologiske haver og akvariers fornemste opgave er at bevare truede dyrearter via formidling og avlsarbejde, og begge dele bliver nu betydeligt nemmere for Kattegatcentret. Dels kan vi deltage i intensive avlsprogrammer, og dels kan vi drage nytte af det enorme netværk af professionelle kolleger i EAZA, der villigt deler ud af deres store viden. Et netværk, som vi også selv vil kunne bidrage aktivt til med vores store ekspertise inden for blandt andet opdræt af truede fiskearter og vores banebrydende træning af hajer,” fortæller Bjarne Klausen.


FAKTA


  • EAZA består af i alt 347 medlemmer i 41 lande, hvoraf 282 zoologiske haver og akvarier er fuldgyldige medlemmer. Landene strækker sig fra Rusland og Finland til de Canariske Øer og Israel.
  • Der findes to slags avlsprogrammer inden for EAZA - European Endangered species Programme (EEP) og European StudBook (ESB). Avlsprogrammet for de truede dyrearter er den mest intensive, og hver enkelt art fra alle zoologiske haver har én bestemt koordinator, som sørger for at kortlægge og parre de dyr, der genetisk set passer bedst sammen
  • Kattegatcentret er også medlem af DAZA (Danish Association of Zoos and Aquaria), der er en dansk underafdeling af EAZA

Læs mere om oplevelser i Kattegatcentret her


Se dagens spændende program i Kattegatcentret her

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her