Køb billet
Sælungen Nor rejser mod nordvest
27.05.2015

Sælungen Nor rejser mod nordvest

Kattegatcentrets næsten 10 måneder gamle sælunge Nor rejser i disse timer mod nordvest, nærmere bestemt til St. Andrews Aquarium i Skotland, hvor han skal bo med en gammel kending.


Lige nu befinder Kattegatcentrets sælunge Nor sig i en transportkasse og har påbegyndt sin lange rejse mod St. Andrews Aquarium i Skotland, hvor han fremover skal bo med to andre spættede sæler, Nelly og Leif.


”Nelly er faktisk en gammel kending, for hun var en del af Kattegatcentrets sælflok for cirka 10 år siden, men blev doneret bort i forbindelse med en renovation af vores sælanlæg. Så det er lidt hyggeligt, at Nor i fremtiden skal bo sammen med Nelly,” fortæller kurator og biolog i Kattegatcentret, Rune Kristiansen.Sådan så Nor ud få dage efter fødslen den 5. august 2014.

Forventet afsked

Nor blev født i Kattegatcentrets lagune den 5. august 2014 og har været en aktiv og aldeles kær unge, der har haft utallige beundrende blikke rettet mod sig. Men nu er tiden kommet til, at Nor skal videre ud i verden.


”Det har hele tiden været meningen, at vi skulle af med Nor på et tidspunkt. Vi har en harmonisk sælflok med to voksne spættede sæler og en gråsæl og har derfor siden vinter arbejdet på at finde et nyt hjem til Nor. Så da Skotland manglede en ny fremtidig avlshan, var Nor en oplagt kandidat,” fortæller Rune Kristiansen.


I går sidst på dagen blev Nor nænsomt indfanget og flyttet over i sin transportkasse, hvor han har tilbragt natten.


”Indfangningen gik helt efter planen. Vi har de sidste par måneder trænet Nor til at ligge inde i et net, så han kravlede tillidsfuldt ind i nettet, som han plejer, og blev roligt flyttet over i transportkassen. Tidligt i morges fik han det sidste dyrelægecheck og er nu sendt godt af sted med en specialist i dyretransporter fra Specialist Wild Life Service. Så han er i de bedste hænder,” fortæller Rune Kristiansen, der forventer, at Nor ankommer til sit nye hjem torsdag aften.Nor er uden problemer flyttet fra nettet og ind i transportkassen.

Vigtigt udvekslingsprogram

Det kan umiddelbart virke trist at skulle sende Nor væk, men det er en stor glæde for Kattegatcentret at bidrage til det omfattende udvekslingsprogram, der er imellem akvarier og zoologiske haver verden over. Samarbejdet sker via donationer institutionerne imellem, og udvekslingen er med til at forhindre indavl og sikre sunde og levedygtige dyr.


”Nor får et godt og aktivt liv i Skotland, og vi glæder os til på afstand at følge Nors nye liv,” fortæller Rune Kristiansen.


Fakta:


  • Kattegatcentrets sælflok består af to spættede sæler, Liv og Felix, og en gråsæl, Tulle. Læs mere her
  • Liv fødte Nor den 5. august 2014 i de tidlige morgentimer. Læs mere
  • De første spæde timer efter Nors fødsel blev fanget på video. Se video
  • Se en video af Nor, der dier ved Liv i sælanlægget
  • En lokal Grenaa-pige navngav sælugen Nor i en stor navnekonkurrence. Læs mere
  • Med på rejsen er en specialist i dyretransporter fra Specialist Wild Life Service
  • Transporten foregår i to intervaller. Først vil de køre 16 timer mod en karantænestation, hvor Nor vil hvile natten til torsdag. Torsdag venter en yderligere rejse på 11 timer til St. Andrews Aquarium


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2022
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her