Køb billet online & spar
Solcelleanlæg indviet i strålende solskin
21.08.2015

Solcelleanlæg indviet i strålende solskin

Solen strålede fra en skyfri himmel da Kattegatcentret i dag indviede sit kæmpestore nye solcelleanlæg, der fremover skal sørge for grøn energi til hajer og havdyr.


Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen strålede om kap med solen, da han i dag indviede Kattegatcentrets nye, 1200 m2 store solcelleanlæg ved at afsløre en skærm, hvor gæsterne dagligt kan følge med i, hvor meget strøm solcellerne producerer.

”Det er faktisk stort det her. De hajer og fisk, der svømmer i Kattegatcentrets akvarier, skal fremover svømme rundt i vand opvarmet af solens stråler,” indledte Jan Petersen sin tale under indvielsen i dag i Kattegatcentret.


En solstrålehistorie

Og solcelleanlægget er da også en sand solstrålehistorie. Hele 720 solcellepaneler på Kattegatcentrets tag vil fremover høste solens stråler og årligt forvandle dem til næsten 32 gange så meget strøm, som en gennemsnitsfamilie bruger om året.

Og det kommer ikke kun hajer og havdyr, men også miljøet til at nyde rigtig godt af.

”Kattegatcentrets nye solcelleanlæg vil i fremtiden årligt skåne miljøet for mindst 88 ton CO2, og det er vigtigt, at vi reducerer klodens CO2-belastning ikke mindst for jer børns skyld,” sagde Jan Petersen til 3. klasse fra Holme Skole, der overværede åbningen.

Men også økonomien vil fremover få gavn af solens stråler.

”Vi vil årligt spare omkring 350.000 kr., og når anlægget er tilbagebetalt i løbet af kun 8 år, vil det være et rent tilskud til det gode arbejde vi gør, for at sætte fokus på vores fantastiske havmiljø,” fortæller Bjarne Klausen, direktør i Kattegatcentret.


Bidt af havet og grøn energi

Solcelleanlægget, der er 36 gange så stort som et standard privat solcelleanlæg, er blot et af en lang række bæredygtige initiativer i Kattegatcentret.

”Vores mission er at gøre folk bidt af havet - og deri ligger også at få dem til at passe godt på havet. Og måden at gøre det bedst på er at vise hvordan og være et godt eksempel. Så udover solcellerne er vi netop nu også i fuld gang med at udfase brugen af plastik i vores café, da netop plastik udgør en stor fare for havmiljøet,” fortæller Bjarne Klausen.

Fakta

  • Borgmester i Norddjurs Kommune, Jan Petersen, indviede solcelleanlægget fredag den 21. august kl. 10
  • Norddjurs Kommune har i forbindelse med etablering af solcelleanlægget betalt for en renovation af taget og har desuden givet en kommunegaranti for optagelse af lån til etablering af solceller
  • Phønix Tag Energi A/S har monteret solcellerne og Phønix Tag Aarhus A/S har renoveret taget
  • Der er monteret 720 stk. 300Wp solcellepaneler - i alt 216.000Wp. Én Wp [WattPeak] svarer til panelets kapacitet
  • Samlet svarer solcelleanlægget til ca. 36 stk. standard private solcelle anlæg (som er ca. 6000Wp)
  • Med en kWh pris på ca. 1,5 kr. vil den årlige besparelse være på ca. 350.000 kr.
  • Solcellerne producerer ca. 200.000 kWh om året. En gennemsnitsfamilie på 2 voksne og 2 børn bruger til sammenligning 6.300 kWh om året
  • Anlægget har en forventet levetid på mindst 25 år og vil være betalt tilbage i løbet af ca. 8 år

Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2024
Top Attraktioner Logo
Hovedsponsorer:
Djurslands Bank Grenå Havn
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her