Køb billet
Store danske navne filmer i Kattegatcentret
21.05.2015

Store danske navne filmer i Kattegatcentret

Filmatiseringen af Manu Sareens populære børnebog om Iqbal Farooq er i fuld gang på Djursland, og den 27.-28. maj filmer store, danske navne i Kattegatcentret.


Den 27.-28. maj danner Kattegatcentret rammen om optagelserne til den nye danske familiefilm, Iqbal Farooq, der er baseret på minister Manu Sareens succesrige børnebogserie om den 13-årige dreng, Iqbal.


Flere kendte kræfter medvirker i filmen såsom komikerne Rasmus Bjerg og Andreas Bo i rollen som forbryderne Æselmand og Svinet, og også Ditte Hansen, Torben Zeller og Martin Brygmann står på rollelisten.


”Vi er meget stolte over at medvirke i så stor en familiefilm, og glæder os til at få besøg af filmholdet. Derudover glæder det mig, at der filmes på smukke Djursland, og at også lokale har haft mulighed for at melde sig som statister under optagelserne i Kattegatcentret,” fortæller direktør i Kattegatcentret, Bjarne Klausen.


Manuskript efter Renée Toft Simonsen

Manuskriptet, der er baseret på den første bog i serien, ’Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot’, er skrevet af psykolog og forfatter Renée Toft Simonsen, og det er hendes debut som spillefilms manuskriptforfatter. Hun har dog tidligere skrevet en lang række bøger, bl.a. børnebøgerne om Karla, hvoraf flere allerede er filmatiseret.


Hovedrollen som Iqbal spilles af en debutant - Hircano Soares - mens hans veninde Sille spilles af Liv Leman Brandorf. I filmen kommer de to venner i alvorlige problemer, da de sammen med Iqbals lillebror Tariq sprænger deres skole i luften ved et uheld. De to forbrydere, Æselmand og Svinet, vil nemlig bagefter have fat i opskriften på det tilfældigt hjemmebryggede sprængstof og sprænge Tivoli i luften. Tariq kan ikke præcist huske opskriften, så forbryderne kidnapper den nuttede lillebror Dindua. Jagten går nu ind for at befri Dindua og redde Tivoli - og det kræver samarbejde, mod og ikke mindst en masse fantasifulde idéer, som Iqbal er ekspert i at levere.


Iqbal Farooq er instrueret af den spillefilmdebuterende Tilde Harkamp, der er en meget erfaren instruktør med succesrige tv-serier bag sig, som bl.a. Tvillingerne og Julemanden, Ludvig og Julemanden og Lærkevej. Musikeren Wafande står bag titelsangen.


'Iqbal Farooq' får dansk biografpremiere den 17. december 2015.


(FOTO: Per Arnesen. Bagerst fra venstre ses: Andreas Bo og Rasmus Bjerg - forrest fra venstre ses: Liv Leman Brandorf, Hircano Soares og Arien Alexander Takiar).


Fakta


  • Iqbal Farooq er baseret på den første af Manu Sareens syv succesrige børnebøger om Iqbal, der tilsammen har solgt over 70.000 eksemplarer og hører til de danske bibliotekers mest udlånte. Bøgerne bliver desuden oplæst i 1-3. klasse i skolerne og er frilæsningsbøger for 3-7. klasse. Miso Film har sikret sig rettighederne til alle bind af serien
  • Optagelserne, der startede 4. maj og slutter 24. juni, foregår i København samt på Djursland
  • I rollen som Iqbal Farooq debuterer Hircano Soares og hans veninde, Sille, spilles af Liv Leman Brandorf. I de øvrige ledende roller ses bl.a. de to forbrydere Rasmus Bjerg (Æselmand), Andreas Bo (Svinet) samt Arien Alexander Takiar (lillebror Tariq), Moowgliie Duissara (lillebror Dindua), Runi Lewerissa (far), Sara Massoudi (mor), Dar Salim (Onkel Rafiq), Tine Thiesgaard (tante Fatwa), Sarah J. Brandt Hermansen (storesøster Fatima), Patricia Schumann (Silles mor), Torben Zeller (viceværten), Ditte Hansen (skolepsykologen Jeanette) og Martin Brygmann (læreren Jeppe)
  • Filmen produceres af Miso Film v. producerne Elisabeth Victoria Poulsen, Christian Potalivo og Mikael Olsen, co-producer Ellen Riis fra Basmati Film, filmfotograf Jesper Tøffner, filmen klippes af My Thordal og titelsangen komponeres af Wafande
  • Iqbal Farooq, der har et budget på 17,5 mio. kr., er støttet af Det Danske Filminstitut under Markedsordningen, produceres i samarbejde med TV2 og Den Vestdanske Filmpulje og distribueres af Nordisk Film Distribution
  • Iqbal Farooq får dansk biografpremiere torsdag den 17. december 2015


Til toppen
Copyright Kattegatcentret 2022
Hovedsponsorer:
Når du besøger www.kattegatcentret.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til at forbedre funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om vores vilkår og betingelser på www.kattegatcentret.dk her